Szóval megint csak egy kis Vintage-os tányér, hozzá fehér spárga, fehér mártás és fehér sajt!
Fehér spárga besamelmártással,
sós kesudióval és sült hagymás kenyérrel
-
50 dkg
fehér spárga
-
sós,
pörkölt kesudió
-
érett,
penészkérges kecskesajt (pl: Picodon)
Besamelmártáshoz (Szakácsok könyve alapján):
-
1 kis
hagyma (félbe vágva)
-
4 db
egész szegfűszeg
-
6 dl tej
-
1 db
babérlevél
-
45 g vaj
-
45 g
liszt
-
szerecsendió
(frissen őrölve)
Sült hagymás kenyérhez (Nem vagyok mesterszakács blog alapján / persze
nála az igazi):
-
50 dkg
kenyérliszt
-
½ napos „kovász”
( 2 evőkanál friss joghurt, 4 evőkanál liszt, 3 ½ evőkanál hideg víz – fél napra
szobahőmérsékleten)
-
1 dkg
élesztő
-
3,5 dl
langyos víz
-
1 hagyma
(karikákra vágva, szétszedve)
-
bő olaj
(sütéshez)
Elkészítés:
- A spárgákat pár perc alatt szárazon, bordás serpenyőben meggrillezzük.
- A besamelmártáshoz a tejet 5 percig forraljuk a szegfűszeggel, babérlevéllel és a hagymával.
- A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverve, aranybarnára pirítjuk. Majd hozzáöntjük az átszűrt tejet. Kézi habverővel folyamatosan keverve, tűz felett besűrítjük.
- Bő olajban aranybarnára sütjük a hagymakarikákat. A többi hozzávalót, dagasztjuk, kelesztjük, formázzuk, lisztezzük, csavarjuk, kelesztjük, majd forró sütőben aranybarnára sütjük.
- A spárgát a mártással, durvára vágott kesudióval, morzsolt kecskesajttal és kenyérrel kínáljuk.
A fehér háttérlapot, meg köszönöm a Decorfloor-nak!
A képek nagyon jóóók!!
VálaszTörlésÉn csak a zöld spagócát szeretem, a kenyér meg egyenesen zabálni való.