Oldalak

2013. május 14., kedd

Fehér spárga besamelmártással, sós kesudióval és sült hagymás kenyérrel – a fehér hatalma


Szóval megint csak egy kis Vintage-os tányér, hozzá fehér spárga, fehér mártás és fehér sajt!

Fehér spárga besamelmártással, sós kesudióval és sült hagymás kenyérrel



Fehér spárga besamelmártással, sós kesudióval és sült hagymás kenyérrel


-          50 dkg fehér spárga
-          sós, pörkölt kesudió
-          érett, penészkérges kecskesajt (pl: Picodon)

Besamelmártáshoz (Szakácsok könyve alapján):

-          1 kis hagyma (félbe vágva)
-          4 db egész szegfűszeg
-          6 dl tej
-          1 db babérlevél
-          45 g vaj
-          45 g liszt
-          szerecsendió (frissen őrölve)

Sült hagymás kenyérhez (Nem vagyok mesterszakács blog alapján / persze nála az igazi):

-          50 dkg kenyérliszt
-          ½ napos „kovász” ( 2 evőkanál friss joghurt, 4 evőkanál liszt, 3 ½ evőkanál hideg víz – fél napra szobahőmérsékleten)
-          1 dkg élesztő
-          3,5 dl langyos víz
-          1 hagyma (karikákra vágva, szétszedve)
-          bő olaj (sütéshez)



Elkészítés:

  1. A spárgákat pár perc alatt szárazon, bordás serpenyőben meggrillezzük.
  2. A besamelmártáshoz a tejet 5 percig forraljuk a szegfűszeggel, babérlevéllel és a hagymával.
  3. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverve, aranybarnára pirítjuk. Majd hozzáöntjük az átszűrt tejet. Kézi habverővel folyamatosan keverve, tűz felett besűrítjük.
  4. Bő olajban aranybarnára sütjük a hagymakarikákat. A többi hozzávalót, dagasztjuk, kelesztjük, formázzuk, lisztezzük, csavarjuk, kelesztjük, majd forró sütőben aranybarnára sütjük.
  5. A spárgát a mártással, durvára vágott kesudióval, morzsolt kecskesajttal és kenyérrel kínáljuk.

Fehér spárga besamelmártással, sós kesudióval és sült hagymás kenyérrel

A fehér háttérlapot, meg köszönöm a Decorfloor-nak!

1 megjegyzés:

  1. A képek nagyon jóóók!!
    Én csak a zöld spagócát szeretem, a kenyér meg egyenesen zabálni való.

    VálaszTörlés