Oldalak

2013. október 8., kedd

Szőlős-mézes-fokhagymás csirke – A visszatérő őszi ebéd



Egyik kedvencünk! Nem sok visszatérő étel szerepel nálunk az asztalon, de ez minden ősszel a kívánságlista élére kerül. Fehérbor ide vagy oda, nálunk a gyerekek is meg szokták enni, de válogatósabbaknak használhatunk húsalaplét!


Szőlős-mézes-fokhagymás csirke




Szőlős-mézes-fokhagymás csirke




Szőlős-mézes-fokhagymás csirke


Szőlős-mézes-fokhagymás csirke

Hozzávalók:

-          1 egész bőrös csirkemell (lehetőleg házi), 4-6 darabra vágva
-          só és frissen őrölt bors
-          1 evőkanál olaj
-          2 evőkanál vaj
-          1 csokor újhagyma, felkarikázva
-          2,5 dl tejszín
-          1,5 dl száraz fehérbor
-          1 kávéskanál mustár
-          2 gerezd fokhagyma, összezúzva
-          1,5 evőkanál méz
-          1 púpos evőkanál morzsolt tárkony
-          1 evőkanál étkezési keményítő
-          30 dkg szőlő, félbevágva, kimagozva


Elkészítés:

  1. A csirkemellek mindkét oldalát a forró olajon 2-2 perc alatt megpirítjuk (bőrös felével kezdjük), majd beledobjuk a vajat is, és fedő alatt a csirkemell vastagságától függően 8-12 perc alatt megpároljuk közepes lángon. Majd kivesszük őket.
  2. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk/megpároljuk a hagymát.
  3. A tejszínt, bort, mustárt, fokhagymát, mézet, tárkonyt és étkezési keményítőt kézi habverővel összekeverjük, és a hagymával együtt besűrítjük mérsékelt lángon. A végén a szőlőt is hozzákeverjük.

Krumplipüré nagyon illik hozzá, hát még sütve.

Szőlős-mézes-fokhagymás csirke


szőlő


1 megjegyzés:

  1. ma ez volt az ebéd ..óóóó micsoda harmónukus ízek!! megy a kedvencek közé, köszönjük :)

    VálaszTörlés