Oldalak

2012. december 11., kedd

Torta a Raffaello-hoz


Egy könnyed téli torta, a hófehér Raffaello ízvilágával: kókusszal, mandulalikőrrel. Ehhez társul még egy roppanós kakaós keksz réteg, és egy kis frissességet hozó málnapüré.
Itt igazából fordítva történtek a dolgok! Ezt az ötletes tortaállványt a Masni dekoráció készítette, és ehhez kellett egy színben hozzá illő tortát készítenem! Ezt a receptet és még sok ötletes dolgot találtok a nemrég megjelent Masni dekoráció online számában!

Torta a raffaellohoz



Raffaello torta

Hozzávalók:

Kekszes aljhoz:

-          250 g kakaós keksz
-          130 g olvasztott vaj

Amarettos kókuszmousse-hoz:

-          300 g kókusztej
-          10 ml amaretto (mandulalikőr)
-          360 g fehércsokoládé
-          9 g lapzselatin
-          300 g hűtött tejszín
-          5 dkg kókuszreszelék

Gyümölcspüréhez:

-          Ízlés szerinti málna vagy áfonya


Elkészítés:

  1. A kakaós kekszet ledaráljuk, és a vajjal tésztává gyúrjuk. Egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, és belenyomkodjuk a kakaós masszát. 190°C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A kókusztejet felforraljuk, hozzákeverjük a mandulalikőrt, majd a zselatint is feloldjuk benne. Fokozatosan hozzákeverjük az előzőleg már vízgőz fölött felolvasztott csokoládéra. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, beleforgatjuk a lágyan felvert tejszínt. Kókuszreszelékeket is beleforgatjuk. Beleöntjük a tortaformába, és szilárdulásig hűtőbe tesszük (2 óra).
  3. Ízlés szerint málna vagy áfonyapürével tálaljuk.

Tipp:

Raffaellokkal is díszíthetjük!

8 megjegyzés:

  1. Nagyonnnn tetszik! a süti is de a fotóóóó:))

    VálaszTörlés
  2. Nekem is!:-) és látlak a karácsonyfadíszben:)

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom az előttem szólókhoz!!!!!
    És igen-igen látlak én is!!!!

    VálaszTörlés
  4. Mindenkinek köszönöm! Igen! Én is utólag vettem észre, hogy látszom! Igazán nem kékbe kellett volna öltöznöm! :) Éppen csurgatom a pürét! És Boldog Karácsonyt Nektek, meg Mindenkinek!

    VálaszTörlés
  5. Szuper finom!Koszonet a receptert :)

    BUEK!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jók a receptjeid..csodálatosak a képek. Gratulálok!

    VálaszTörlés