Egy könnyed téli torta, a hófehér Raffaello ízvilágával: kókusszal, mandulalikőrrel. Ehhez társul még egy roppanós kakaós keksz réteg, és egy kis frissességet hozó málnapüré.
Itt igazából fordítva történtek a dolgok! Ezt az ötletes tortaállványt a Masni dekoráció készítette, és ehhez kellett egy színben hozzá illő tortát készítenem! Ezt a receptet és még sok ötletes
dolgot találtok a nemrég megjelent Masni dekoráció online számában!
Raffaello torta
Hozzávalók:
Kekszes aljhoz:
-
250 g
kakaós keksz
-
130 g
olvasztott vaj
Amarettos kókuszmousse-hoz:
-
300 g
kókusztej
-
10 ml
amaretto (mandulalikőr)
-
360 g
fehércsokoládé
-
9 g
lapzselatin
-
300 g
hűtött tejszín
-
5 dkg
kókuszreszelék
Gyümölcspüréhez:
-
Ízlés
szerinti málna vagy áfonya
Elkészítés:
- A kakaós kekszet ledaráljuk, és a vajjal tésztává gyúrjuk. Egy 20 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, és belenyomkodjuk a kakaós masszát. 190°C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
- A kókusztejet felforraljuk, hozzákeverjük a mandulalikőrt, majd a zselatint is feloldjuk benne. Fokozatosan hozzákeverjük az előzőleg már vízgőz fölött felolvasztott csokoládéra. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, beleforgatjuk a lágyan felvert tejszínt. Kókuszreszelékeket is beleforgatjuk. Beleöntjük a tortaformába, és szilárdulásig hűtőbe tesszük (2 óra).
- Ízlés szerint málna vagy áfonyapürével tálaljuk.
Tipp:
Raffaellokkal is díszíthetjük!
Nagyonnnn tetszik! a süti is de a fotóóóó:))
VálaszTörlésNekem is!:-) és látlak a karácsonyfadíszben:)
VálaszTörlésCsatlakozom az előttem szólókhoz!!!!!
VálaszTörlésÉs igen-igen látlak én is!!!!
Mindenkinek köszönöm! Igen! Én is utólag vettem észre, hogy látszom! Igazán nem kékbe kellett volna öltöznöm! :) Éppen csurgatom a pürét! És Boldog Karácsonyt Nektek, meg Mindenkinek!
VálaszTörlésSzuper finom!Koszonet a receptert :)
VálaszTörlésBUEK!
Megcsináltad? De örülök! Neked is BUÉK!
TörlésNagyon jók a receptjeid..csodálatosak a képek. Gratulálok!
VálaszTörlésDe örülök, hogy tetszenek!
Törlés