Oldalak

2013. szeptember 10., kedd

Csirkés-mángoldos tartelette sós mandulával – Itt az ősz



Az erkélyünkön nevelgettünk, sok fajta színű szárú mángoldot. És, hogy jön az ősz bizony el kellett használni. Szóval valahogy a gombhoz a kabátot esete!


Csirkés-mángoldos tartelette sós mandulával




Csirkés-mángoldos tartelette sós mandulával

Csirkés részhez:

-          1 evőkanál olívaolaj
-          1 evőkanál vaj
-          ½ vöröshagyma
-          2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
-          25 dkg darált csirkecomb
-          0,25 dl száraz fehérbor
-          frissen reszelt szerecsendió
-          1 kis gerezd fokhagyma, összezúzva
-          125 g krémsajt (Philadelphia)
-          só és frissen őrölt bors

Mángoldos részhez:

-          ½ evőkanál olívaolaj
-          ½  evőkanál vaj
-          25 dkg mángold, csíkokra vágva
-          2 gerezd fokhagyma, összezúzva
-          frissen reszelt szerecsendió
-          1 teáskanál méz
-          só és frissen őrölt bors

Kosárkákhoz:

-          270 g leveles tészta
-          kevés vaj és liszt

Tetejére:

-          sós, pörkölt mandula, vágva

Elkészítés:

  1. A csirkés részhez az olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk/pároljuk a vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát, majd 2 részletben megpirítjuk rajta húst is. Közben sózzuk, borsozzuk. Felöntjük az egészet fehérborral, és 2-3 percig keverjük, amíg az alkohol elpárolog. Közben szerecsendiózzuk. A végén beletesszük a zúzott fokhagymát és a krémsajtot, majd elkeverjük.
  2. A mángoldos részhez az olívaolaj és vaj keverékén megpároljuk 1-2 perc alatt a mángoldot, és belekeverjük a többi hozzávalót is.
  3. A levelestésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kivajazott tartelette formákat kibélelünk vele (lesz maradék is a tésztából), 170°C-on 10 perc alatt vakon megsütjük (pl: szárazbabbal), majd 2 percig bab nélkül sütjük.
  4. A kosarakat megtöltjük a krémsajtos csirkével, majd párolt mángoldot halmozunk rá, végül sós mandulával szórjuk meg.

4 megjegyzés:

  1. Jöhet l-2 kosárka, biztos nagyon fincsi lehet.
    Nagyon bejön az új dizájn, a fótó is nagyon klassz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jó, hogy tetszik Nektek! Izgultam ám! Nagyon köszönöm!

      Törlés