Itt az ősz! Bár ez a recept nem
sokban tükrözi ezt, de akkor is jó, hogy jön. Kicsit bébipapi hatású a dolog,
de a retekcsíra csípőssége, és a kenyér ropogóssága talán orvosolja egy kicsit
ezt a dolgot. Az ötlet egyébként egy egyszerű cukkinifőzelék pürésített
változatából jött, csak kapor helyett kakukkfűvel, dióval és krémes
kecskesajtkrémmel. Rétegezhetitek is a dolgokat. Minden kedvetek szerint
variálható. A krémsajtot, dióréteget…akár egymás tetejére is pakolhatjátok, és
akkor még látványosabb lehet. Én még kipróbálnám a padlizsán-koriander-feta-sós
mogyoró párosítást is! Lehet, hogy egyszer össze is hozom, de akkor már nagyon
pürések lennénk.
Diós - kecskesajtos cukkinikrém
retekcsírával és tojással
-
1 nagy
evőkanál vaj
-
1
vöröshagyma, apróra vágva
-
1 kg
cukkini, lereszelve
-
2 nagy
gerezd fokhagyma, lereszelve
-
125 g
kecskekrémsajt
-
10 dkg
dió, pirítva, darálva
-
csokor
friss kakukkfű lehúzott levelei
-
Só,
frissen őrölt bors
Tetejére:
-
4 db
tojás, megfőzve, karikákra vágva
-
só
-
retekcsíra
-
pirított,
darált dió
Elkészítés:
- Egy lábasban a vajon megpároljuk/megpirítjuk a hagymát.
- Hozzádobjuk a cukkinit, és 10 perc alatt azt is megpároljuk, néha, néha átkeverve.
- Ezután hozzákeverjük a fokhagymát, krémsajtot, és pürésítjük.
- Belekeverjük a többi hozzávalót is, és a tetejére valókkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése