És a beígért 2. szülinapi torta. Ez
Csanié volt:
Barackos torta – sajtkrémmel és
zabpelyhes morzsával
-
¾ kg őszibarack,
kimagozva, félbevágva
Zabpelyhes piskótához:
-
15 dkg zabpehely
-
15 dkg
liszt, átszitálva
-
1 csomag
sütőpor
-
5 db
tojás
-
5
evőkanál cukor
-
1 dl
olvasztott vaj
-
1 citrom
reszelt héja
-
2
evőkanál barackpálinka
-
csipet
só
Vaníliás sajtrémhez:
-
25 dkg
philadelphia sajtkrém
-
25 dkg
mascarpone
-
1 citrom
reszelt héja
-
1 vaníliarúd
kikapargatott magjai
Zabpelyhes morzsához:
-
6 dkg
liszt
-
4 dkg
zabpehely
-
5 dkg
vaj, kockákra vágva
-
2
evőkanál cukor
Elkészítés:
- A sütőt bekapcsoljuk 170°C-ra.
- A piskótához: a zabpelyhet összekeverjük az liszttel és sütőporral.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Folyamatos keverés közben vékony sugárban hozzáöntjük a vajat, belekeverjük a citromhéjat és a barackpálinkát. Majd összekeverjük a száraz hozzávalókkal.
- A fehérjét habbá verjük egy csipet sóval. Majd a tojássárgájás tésztába forgatjuk.
- Az egészet kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 160°C-on aranybarnára sütjük.
- A sajtkrém hozzávalóit gépi habverővel krémesre keverjük.
- A morzsához a lisztet és a zabpelyhet összekeverjük, majd a vajjal és a cukorral aprítógépben morzsásra dolgozzuk.
- A piskótát 2 db-ra vágjuk. Az alsóra rákenünk egy réteg sajtkrémet, majd barackok következnek, majd megint piskóta, majd megint sajtkrém, és végül a morzsa.
Utólag is kívánok Zselykének és Csaninak boldog szülinapot!!!!!
VálaszTörlésMind a két tortából jöhetne 1-1 szelet.
Nagyon szépek a fotók!!!!
Nagyon köszönjük! És mindenképpen adok!
Törlés