Oldalak

2013. november 13., szerda

Barackos torta – sajtkrémmel és zabpelyhes morzsával – Szülinapi torta 2.



És a beígért 2. szülinapi torta. Ez Csanié volt:


Barackos torta – sajtkrémmel és zabpelyhes morzsával




Barackos torta – sajtkrémmel és zabpelyhes morzsával

-          ¾ kg őszibarack, kimagozva, félbevágva

Zabpelyhes piskótához:

-          15 dkg zabpehely
-          15 dkg liszt, átszitálva
-          1 csomag sütőpor
-          5 db tojás
-          5 evőkanál cukor
-          1 dl olvasztott vaj
-          1 citrom reszelt héja
-          2 evőkanál barackpálinka
-          csipet só

Vaníliás sajtrémhez:

-          25 dkg philadelphia sajtkrém
-          25 dkg mascarpone
-          1 citrom reszelt héja
-          1 vaníliarúd kikapargatott magjai

Zabpelyhes morzsához:

-          6 dkg liszt
-          4 dkg zabpehely
-          5 dkg vaj, kockákra vágva
-          2 evőkanál cukor


Elkészítés:

  1. A sütőt bekapcsoljuk 170°C-ra.
  2. A piskótához: a zabpelyhet összekeverjük az liszttel és sütőporral.
  3. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Folyamatos keverés közben vékony sugárban hozzáöntjük a vajat, belekeverjük a citromhéjat és a barackpálinkát. Majd összekeverjük a száraz hozzávalókkal.
  4. A fehérjét habbá verjük egy csipet sóval. Majd a tojássárgájás tésztába forgatjuk.
  5. Az egészet kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 160°C-on aranybarnára sütjük.
  6. A sajtkrém hozzávalóit gépi habverővel krémesre keverjük.
  7. A morzsához a lisztet és a zabpelyhet összekeverjük, majd a vajjal és a cukorral aprítógépben morzsásra dolgozzuk.
  8. A piskótát 2 db-ra vágjuk. Az alsóra rákenünk egy réteg sajtkrémet, majd barackok következnek, majd megint piskóta, majd megint sajtkrém, és végül a morzsa.


Barackos torta – sajtkrémmel és zabpelyhes morzsával


2 megjegyzés:

  1. Utólag is kívánok Zselykének és Csaninak boldog szülinapot!!!!!
    Mind a két tortából jöhetne 1-1 szelet.
    Nagyon szépek a fotók!!!!

    VálaszTörlés