Ha már unjuk a lecsót, amit sose lehet megunni, habár mégis lecsó.
Lecsós ravioli
Hozzávalók:
Raviolihoz:
-
400 g
tésztaliszt
-
½
teáskanál só
-
4 tojás
-
15 dkg
kolbász, vékony karikákra vágva
Lecsós szószhoz:
-
10 dkg füstölt
szalonna, kockákra vágva
-
2
vöröshagyma, karikákra vágva
-
½
teáskanál pirospaprika
-
1 kg
paprika, karikákra vágva
-
½ kg
paradicsom, hámozva, darabokra vágva, kimagozva
-
3 tojás
Tálaláshoz:
-
kovászos
uborka
Elkészítés:
- A lisztet egy tálba szórjuk és elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést csinálunk, és beleütjük a tojást, majd ujjunkkal körkörös mozgással folyamatosan hozzákeverjük a lisztet. Addig gyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. ½ órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Kivéve vékonyra nyújtjuk tésztagéppel, majd raviolikat készítünk belőle, úgy, hogy mindegyik közepébe egy kolbászkarika kerüljön. Sós, forró vízben 3 perc alatt kifőzzük.
- A lecsós szószhoz a szalonnának kiolvasztjuk a zsírját, a szalonnát meg pörcösre pirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük.
- A kiolvasztott zsíron megpirítjuk a hagymát. Belekeverjük a pirospaprikát, amit a hagymával együtt még pár másodpercig pirítunk. Ezután jön bele a paprika, paradicsom és a félretett szalonnapörc. 20-30 percig főzzük takaréklángon néha-néha megkevergetve. Ha kész, levesszük a tűzről.
- A tojásokat elhabarjuk egy tálban, majd pár evőkanál meleg lecsóval hőkiegyenlítjük (beleteszünk egy kanál lecsót a tojásba, elkeverjük, beleteszünk még egyet, elkeverjük…). Így önjük bele a tojásos keveréket a lecsóba. Keverjük 1-2 percig, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor botmixerrel leturmixoljuk.
- A tésztát összekeverjük a lecsó szósszal és kovácsos uborkát adunk hozzá.
Ha pirospaprika, akkor már nem lecsó!!!!!!
VálaszTörlésMárpedig igenis is pirospaprikaval magyaros a lecsó,kedve kritizáló.Csak hogy tudtja,lecsót más országokban is készíteneke,nem csak mi ismerjük,és persze nem használnak hozzá piros paprikát.A magyar lecsó attól sajátos,hogy füstölt szalonnát,és pirospaprikát,valamintsok hagymát használunk fel az elkészítéséshez.Pontosan a pirospaprika adja meg szaftjának ma-gyaros ízét. Anélkül pont olyan hiteltelen,mint a pörkölt pirospaprika nélkül,kevésbé ízletes.Nos ha ezt olvasta,akkor már talán tudja is hogy milyen a Magyar lecsó!
Törlés