Oldalak

2013. december 11., szerda

Kókuszos fagylaltszendvics gyömbéres kekszben, epres öntettel – fagylaltot Karácsonyra



Hogy Karácsonykor is szabad legyen a fagylalt…


Kókuszos fagylaltszendvics gyömbéres kekszben, epres öntette



 
Kókuszos fagylaltszendvics gyömbéres kekszben, epres öntettel

Kókuszos fagylalthoz:

-          2 tojássárgája
-          4 evőkanál cukor
-          2,5 dl tejszín
-          2 dl kókusztej
-          6 dkg kókuszreszelék
-          0,5 dl kókuszlikőr
-          1,5 dl cukrozott sűrített tej

Eper öntethez:

-          250 g eper, leturmixolva
-          50 g cukor

Összeállításhoz:

-          gyömbéres kekszek



Elkészítés:

  1.  A fagylalthoz a tojássárgáját, cukrot és 0,5 dl tejszínt mérsékelt lángon 5 perc alatt besűrítjük.
  2. A kókusztejet felmelegítjük, majd beleöntjük a kókuszt, és így hagyjuk 5 percig állni.
  3. A kókuszlikőrt és a sűrített tejet hozzákeverjük a tojássárgájás keverékhez, majd az egészet összekeverjük a kókusztejes keverékkel.
  4. A maradék 2 dl tejszínt habbá verjük és a kókuszos alapunkba forgatjuk. Fagylaltgépbe töltjük.
  5. Az öntet hozzávalóit 10 perc alatt mérsékelt lángon folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  6. A kész fagylaltot gyömbéres kekszek közé töltjük, és eperöntettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése