Mivel a múltkori medvehagymás „sushi”-nál egy kicsit túlvásároltam magam medvehagymából, és már untuk a medvehagymás szendvicseket, megint ki kellet találnom valamit, amibe bele lehetne csempészni, de ezt cseppet sem bántam. Gondoltam valami olyat készítek, amibe hagyma és fokhagyma is kellene. Így esett a választás az avokádókrémre, a sós piskóta gondolata pedig mindig is foglalkoztatott.
Hozzávalók:
Sós piskótához:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- Só
Avokádókrémhez:
- 2 db puha avokádó
- 2 db zöldcitrom leve
- 60 dkg medvehagyma
- Ízlés szerinti zöld chili
- Ízlés szerinti koriander
- Só
Elkészítés:
- A piskótához krémesre keverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojások felvert fehérjét, végül az átszitált sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, kilisztezett formában megsütjük.
- Az avokádókrém összes hozzávalóját botmixerrel összedolgozzuk, és megtöltjük vele a kihűlt piskótát. Tejföllel és korianderlevéllel díszítjük
Figyelmeztetés: Célszerű jelezni a családnak, hogy nem pisztáciás süteményről van szó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése