Oldalak

2012. november 23., péntek

Dining Guide-os Street Food Shown főzök - Keleti chilis vörösboros marhapörkölt, koriandermorzsás kalácsgombóccal és édes-savanyú szilvaszósszal
És éljen! Megint ott lehetek – és leszek is -  a Dining Guide által szervezett Blogkóstolón a Street Food Show keretein belül. Felsorolhatatlanul sok finomság vár ránk! Kiemelkedő éttermek, kézműves fagyik, és legjobb sütemények! Hogy szerintem mi volt jó a szeptemberi Food Showban? Hát az egész légkör hangulata: a halk nyüzsgés, a piaci majszolás, a baráti beszélgetések, a szem elkápráztatása! És ha most egy kis karácsony is becsempésződik?...Szóval én nagyon várom a december 8.-át ! De biztos, hogy már előző napokon is találkozhattok velem, hogy magamba szívjam a piaci hangulatot. Egy szó, mint száz: szombaton délután 12-16-ig várlak Bennetek nagyon-nagyon sok szeretettel. Gyertek, és kóstoljátok meg a pörköltemet – kicsit másképpen! Selecfood-dal és Sabrina csokival főzök együtt, akik lehengerlő fogással készülnek. Jöttök?
Hogy született az ötlet? Mindig is nagyon izgatott, hogy mi is lenne, ha a különböző nemzetek íz világait, alapanyagait kevernénk. Így született meg ez az édes-savanyú-sós-csípős kicsit magyar, kicsit indiai, kicsit japán étel. Magyar a vörösboros marhapörkölt miatt, indiai a fűszerezése miatt, és japán az édes-savanyú szilvaszósz miatt. Végül is, nem is nagyon változtattam sokat az eredeti recepten. A petrezselyem helyett koriander, és akkor már egy kis édeskés fahéj, a hegyeserőspaprika helyett chili került bele. A zsemlegombócot, egy fűszermorzsába forgatott kalácsgombócra cseréltem, amelyet egy kis citrom tesz frissebbé. Az, hogy egy kis szilvaszósz jár hozzá? …már nagyanyáink is felfedezték milyen finomak is a húsok kompóttal!


Keleti chilis vörösboros marhapörkölt, koriandermorzsás kalácsgombóccal és édes-savanyú szilvaszósszal
 
Recept: a Dining Guide-on!

Keleti chilis vörösboros marhapörkölt, koriandermorzsás kalácsgombóccal és édes-savanyú szilvaszósszal

Keleti chilis vörösboros marhapörkölt, koriandermorzsás kalácsgombóccal és édes-savanyú szilvaszósszal
Keleti chilis vörösboros marhapörkölt, koriandermorzsás kalácsgombóccal és édes-savanyú szilvaszósszalNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése