És éljen! Megint ott lehetek – és
leszek is - a Dining Guide által
szervezett Blogkóstolón a Street Food Show keretein belül. Felsorolhatatlanul
sok finomság vár ránk! Kiemelkedő éttermek, kézműves fagyik, és legjobb
sütemények! Hogy szerintem mi volt jó a szeptemberi Food Showban? Hát az egész
légkör hangulata: a halk nyüzsgés, a piaci majszolás, a baráti beszélgetések, a
szem elkápráztatása! És ha most egy kis karácsony is becsempésződik?...Szóval
én nagyon várom a december 8.-át ! De biztos, hogy már előző napokon is
találkozhattok velem, hogy magamba szívjam a piaci hangulatot. Egy szó, mint
száz: szombaton délután 12-16-ig várlak Bennetek nagyon-nagyon sok szeretettel.
Gyertek, és kóstoljátok meg a pörköltemet – kicsit másképpen! Selecfood-dal és Sabrina csokival
főzök együtt, akik lehengerlő fogással készülnek. Jöttök?
Hogy született
az ötlet? Mindig is nagyon izgatott, hogy mi is lenne, ha a különböző nemzetek
íz világait, alapanyagait kevernénk. Így született meg ez az
édes-savanyú-sós-csípős kicsit magyar, kicsit indiai, kicsit japán étel. Magyar
a vörösboros marhapörkölt miatt, indiai a fűszerezése miatt, és japán az
édes-savanyú szilvaszósz miatt. Végül is, nem is nagyon változtattam sokat az
eredeti recepten. A petrezselyem helyett koriander, és akkor már egy kis
édeskés fahéj, a hegyeserőspaprika helyett chili került bele. A zsemlegombócot,
egy fűszermorzsába forgatott kalácsgombócra cseréltem, amelyet egy kis citrom
tesz frissebbé. Az, hogy egy kis szilvaszósz jár hozzá? …már nagyanyáink is
felfedezték milyen finomak is a húsok kompóttal!
Keleti chilis vörösboros marhapörkölt,
koriandermorzsás kalácsgombóccal és édes-savanyú szilvaszósszal
Recept: a Dining Guide-on!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése