Tudom, tudom! Már mindenkinek
elege van az ilyen frinc-franc kecskesajtos, meg hasonló édességekből! … „Miért
kell bele rozmaring? Miért nem lehet egy sima linzerkarikát, vagy szalagos
fánkot összedobni! Nincs is annál jobb!” Ez tényleg így is van! Úgyhogy hagyjuk
is ki belőle a rozmaringot és a kecskesajtot! Pszt!...Azért a maradék 0,1 %-nak
leírom a receptet…
Egyébként már érdekességig fajult
a fotózás iránti szenvedélyem. Fordítva gondolkodom! Vettem ezt a huzalos
tortatálat (Krisztinek hála és ezer köszönet), és erre született meg a fánk.
Persze azért nem is rossz ilyenkor, ha már farsang van.
Kecskesajtkrémes fánk
rozmaringos baracklekvárral
Hozzávalók:
-
3 dkg
élesztő
-
2,25 dl tej
-
3
evőkanál cukor
-
Nagy
csipet só
-
7,5 dkg olvasztott vaj
-
50 dkg
liszt
-
3 tojás
-
200 g kecskesajtkrém
-
2
teáskanál porcukor + porcukor a szóráshoz
-
Olaj (a
sütéshez)
-
Rozmaringos
baracklekvár (ha nincs rottyantsunk össze baracklekvárt rozmaringággal)
Elkészítés:
- A langyos tejbe elkeverünk 1 evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt,
- A tojásokat, lisztet, olvasztott vajat, sót, maradék cukrot és az élesztős tejet összedagasztjuk (géppel is lehet), majd 1 órán át kelesztjük.
- A kecskesajtkrémet elkeverjük a porcukorral, és beletöltjük a golyóvá gyúrt fánklabdák közepébe. Letakarjuk egy konyharuhával, és így is kelesztjük 30 percig. Majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és megszórjuk porcukorral.
- Rozmaringos baracklekvárral kínáljuk.
És ismét édességgel jöttem…nem baj! Majd legközelebb! Talán!
És köszönöm a Skanditrendnek a gyönyörű kék kiöntőt! Örök hála!
És köszönöm a Skanditrendnek a gyönyörű kék kiöntőt! Örök hála!
Jajj, de guszta! De hogyan töltöd bele a kecskesajtot a fánkba? Mert az odáig rendben van, hogy beletöltöm a habzsákba és a "szúrósvégű" csőrt teszem rá, de van olyan kemény a tészta, hogy ezt az "operációt" kibírja? :-) Ugyanis nekem a fánktésztáim elég lágyak szoktak lenni.
VálaszTörlésJaj, de jó Éva, hogy tetszik! Nem, nem! Én úgy csináltam, hogy kis golyókat gyúrtam a tésztából, amibe az ujjammal egy lyukat fúrtam, és oda belekanalaztam egy kis krémet, majd ismét golyóvá formáztam. De szerintem úgy is működik, ha korongokat szaggatsz, beleteszed, és azt formázod labdává!
TörlésNa majd csinálok valami nagyon minimális adagot....mert ezt úgyse' fogom kibírni. :-))
TörlésDe jó! Majd elmondod, hogy sikerült?
TörlésJujj, de szuper! Szeretek ide járni, mindig valami különlegeset találok :)
VálaszTörlésFotóid is nagyon jók!
A Skanditrend-es linkért nagy köszönet, van mit válogatni ott :)
Ezt a gyönyörűséges tortatálat hol lőtted?
Akkor remélem jössz máskor is!
TörlésIgen, nagyon szuper dolgaik vannak!
Hú! Ezt egy webshopból rendeltem! Előkeresem és elküldöm!
A fotókért meg nagyon köszi! :)
Jövök hát :)
Törlésa webshopos címet előre is köszi!
Már akkor át is küldtem! :)
TörlésKöszi, megkaptam :)
TörlésGyönyörűek a képek, meg a styling. Most bele tudnék harapni néhány fánkba! :)
VálaszTörlésNa várjál! Csináltam ma valami olyat...! Neked lesz dedikálva! Holnap megpróbálom feltenni! És a képeket nagyon köszi! Most nagyon arra vagyok kattanva!
TörlésAkkor én a 0,1 %-ba tartozok, mert oda vagyok a kecskesajttért.
VálaszTörlésA fánkok nagyon guszták, a képek pedig nagyon-nagyon tetszenek.
Hát el is vártam, hogy gyere a 0,1%-ba! :) A képekért meg ezer hála és köszönet!
TörlésOlyan gyorsan fejlődtél Bea, tökéletesek a képeid! A receptek meg mindig is azok voltak, úgyhogy sok-sok ilyen képet még. Tényleg olyanok, hogy muszáj megnéznem minden nap:)
VálaszTörlésÉn is megkérdezhetem a tortatálat hol lőtted? Vagy van vmi jó ötletetek tortatál ügyben? Hetek óta keresem a megfelelőt:)
Köszi szépen!
Köszi Zsófi! Te mindig olyan szépeket írsz!
VálaszTörlésPersze! Már küldöm is a tortatálat!
Pazar! A fotók, a recept, a tortatál, minden! :-) Azt hiszem a hétvégén muszáj kipróbálnom ;-)
VálaszTörlésAnnyira örülök Ági, hogy tetszik! Majd számolj be, mert kíváncsi vagyok ám! :)
Törlés:) örülök, hogy sikerült a tortatál!
VálaszTörlésSzuper a recept!
Igaziból én örültem! Pláne, hogy a recept is tetszik...
Törlés