Oldalak

2013. augusztus 29., csütörtök

Lecsós ravioli – Ha már unjuk a lecsót



Ha már unjuk a lecsót, amit sose lehet megunni, habár mégis lecsó.


Lecsós ravioli





Lecsós ravioli

Hozzávalók:

Raviolihoz:

-          400 g tésztaliszt
-          ½ teáskanál só
-          4 tojás
-          15 dkg kolbász, vékony karikákra vágva

Lecsós szószhoz:

-          10 dkg füstölt szalonna, kockákra vágva
-          2 vöröshagyma, karikákra vágva
-          ½ teáskanál pirospaprika
-          1 kg paprika, karikákra vágva
-          ½ kg paradicsom, hámozva, darabokra vágva, kimagozva
-          3 tojás

Tálaláshoz:

-          kovászos uborka




Elkészítés:

  1. A lisztet egy tálba szórjuk és elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést csinálunk, és beleütjük a tojást, majd ujjunkkal körkörös mozgással folyamatosan hozzákeverjük a lisztet. Addig gyúrjuk, amíg homogén tésztát nem kapunk. ½ órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Kivéve vékonyra nyújtjuk tésztagéppel, majd raviolikat készítünk belőle, úgy, hogy mindegyik közepébe egy kolbászkarika kerüljön. Sós, forró vízben 3 perc alatt kifőzzük.
  2. A lecsós szószhoz a szalonnának kiolvasztjuk a zsírját, a szalonnát meg pörcösre pirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük.
  3. A kiolvasztott zsíron megpirítjuk a hagymát. Belekeverjük a pirospaprikát, amit a hagymával együtt még pár másodpercig pirítunk. Ezután jön bele a paprika, paradicsom és a félretett szalonnapörc. 20-30 percig főzzük takaréklángon néha-néha megkevergetve. Ha kész, levesszük a tűzről.
  4. A tojásokat elhabarjuk egy tálban, majd pár evőkanál meleg lecsóval hőkiegyenlítjük (beleteszünk egy kanál lecsót a tojásba, elkeverjük, beleteszünk még egyet, elkeverjük…). Így önjük bele a tojásos keveréket a lecsóba. Keverjük 1-2 percig, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor botmixerrel leturmixoljuk.
  5. A tésztát összekeverjük a lecsó szósszal és kovácsos uborkát adunk hozzá.


Lecsós ravioli



                                                           

2 megjegyzés:

  1. Ha pirospaprika, akkor már nem lecsó!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Márpedig igenis is pirospaprikaval magyaros a lecsó,kedve kritizáló.Csak hogy tudtja,lecsót más országokban is készíteneke,nem csak mi ismerjük,és persze nem használnak hozzá piros paprikát.A magyar lecsó attól sajátos,hogy füstölt szalonnát,és pirospaprikát,valamintsok hagymát használunk fel az elkészítéséshez.Pontosan a pirospaprika adja meg szaftjának ma-gyaros ízét. Anélkül pont olyan hiteltelen,mint a pörkölt pirospaprika nélkül,kevésbé ízletes.Nos ha ezt olvasta,akkor már talán tudja is hogy milyen a Magyar lecsó!

      Törlés