Oldalak

2013. december 4., szerda

Marcipános-fehércsokis kuglóf amarettós mázzal és eperrel



Ezt a kuglófot csak úgy hirtelen ötletből dobtam össze, pedig az egyik legfinomabb kuglóf lett (legalábbis szerintem, mert ugye mindig ezt kell mondani az aktuális sütésre). Ha jól emlékszem Nigellának van egy hasonló süteménye valamelyik könyvében. Legalábbis, amikor beleharaptam, azonnal az jutott eszembe (meg másnak is, ezt gyorsan leírom, nehogy plágiummal vádoljanak, pedig a könyv közelébe se mentem). Olyan egyszerű, de nagyszerű süteményféle. A sütivel ellentétben viszont a fényképre nagyon sokat készültem. Mert ugye néha megbolondul az ember: Zuhogó esőben szedtem csipkebogyót kesztyű nélkül, undorító színű csempét festettem fehérre, ragasztottam, majd fúgáztam egy rossz ragasztópisztollyal. De az a morbid, hogy élveztem.



 A receptet pedig Zita és Kriszti nagyon szuper Csokis blogján: a Csokiországon találjátok!


4 megjegyzés:

  1. Bea!
    A kuglóf is bitos finom.
    Hogy mennyit dolgoztál a csempével az egy dolog, de a végeredmény a lényeg.
    Nagyon-nagyon csodás képet készítettél.



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már előre köszönöm minden hozzászólásod Marcsi! Annyira szuperek! Köszönöm!

      Törlés
  2. A kép csodás, megérte ennyit dolgozni érte. A kuglóf pedig biztos finom, látszik... :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked is iszonyat köszönöm! Annyira jó fejek vagytok!

      Törlés