Ki ne szeretné az almás pitét!
Hát még diósan és egy kevés vaníliakrémmel!? Hát most ezt az ízvilágot hoztam
Nektek az ősz egyik legfinomabb gyümölcsével, csak mindent egy kicsit
felcserélve, összevonva, szétválasztva…A birskrémet a főzött tojáskrém teszi
lággyá, amit a diós habcsók ropogóssága kontrasztol. Az egészet a juharszirup koronázza
meg!
Ezt fogom készíteni Nektek a
Szimpla Kertben a Vasárnapi Piacon, egy jótékonysági sütés/főzés keretében! A
húsért a Hentesnél evők baráti köre felelős! Már
nagyon izgulok! Remélem, sokan eljöttök!
Birsalmapitekrém diós
habcsókkal
Hozzávalók:
Birsalmapitekrémhez:
-
1 kg
birsalma
-
4 tojás
sárgája
-
150 g
tej
-
150 g
tejszín
-
8 dkg
cukor
-
1
teáskanál őrölt fahéj
Diós habcsókhoz:
-
4
tojásfehérje
-
150 g
kristálycukor
-
Csipet
só
-
100 g
pirított, darált dió
Díszítéshez:
-
juharszirup
Elkészítés:
- A birsalmát meghámozzuk, kimagozzuk, apró darabokra vágjuk, és kevés vízzel fedő alatt megpároljuk. Botmixerrel pürésítjük.
- A tejet és a tejszínt felmelegítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Fahéjjal ízesítjük. Vízgőz felett besűrítjük. Ezután hozzákeverjük a birspürét is.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval. Folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. A végén óvatosan beleforgatjuk a diót, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 110°C-os sütőben kb. 1 órán keresztül szárítjuk.
- Összeállítás: Egy pohárba teszünk először a krémből, majd rátördelünk egy kevés habcsókot. Juharsziruppal locsolva tálaljuk.
Mennyi gyönyörű fotó:)
VálaszTörlésEzt is nagyon megkóstolnám, hmmm isteni lehet :-) sajnos már nem leszünk itthon, pedig úúúúgy kinéztem volna már egy szimpla piacra! Hajrá Bea! :))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Olyan igazi őszies íze lehet! :)
VálaszTörlésHűűű ide nekem egy adagot!
VálaszTörlésNagyon gyönyörűségesek a fotóid.