Oldalak

2012. október 24., szerda

Birsalmapitekrém diós habcsókkal – Sütök-főzök a Szimpla Kertben



Ki ne szeretné az almás pitét! Hát még diósan és egy kevés vaníliakrémmel!? Hát most ezt az ízvilágot hoztam Nektek az ősz egyik legfinomabb gyümölcsével, csak mindent egy kicsit felcserélve, összevonva, szétválasztva…A birskrémet a főzött tojáskrém teszi lággyá, amit a diós habcsók ropogóssága kontrasztol. Az egészet a juharszirup koronázza meg!
Ezt fogom készíteni Nektek a Szimpla Kertben a Vasárnapi Piacon, egy jótékonysági sütés/főzés keretében! A húsért a Hentesnél evők baráti köre felelős! Már nagyon izgulok! Remélem, sokan eljöttök!





 











Birsalmapitekrém diós habcsókkal

Hozzávalók:

Birsalmapitekrémhez:

-          1 kg birsalma
-          4 tojás sárgája
-          150 g tej
-          150 g tejszín
-          8 dkg cukor
-          1 teáskanál őrölt fahéj

Diós habcsókhoz:

-          4 tojásfehérje
-          150 g kristálycukor
-          Csipet só
-          100 g pirított, darált dió

Díszítéshez:

-          juharszirup


Elkészítés:

  1. A birsalmát meghámozzuk, kimagozzuk, apró darabokra vágjuk, és kevés vízzel fedő alatt megpároljuk. Botmixerrel pürésítjük.
  2. A tejet és a tejszínt felmelegítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Fahéjjal ízesítjük. Vízgőz felett besűrítjük. Ezután hozzákeverjük a birspürét is.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval. Folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. A végén óvatosan beleforgatjuk a diót, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 110°C-os sütőben kb. 1 órán keresztül szárítjuk.
  4. Összeállítás: Egy pohárba teszünk először a krémből, majd rátördelünk egy kevés habcsókot. Juharsziruppal locsolva tálaljuk.
 
















4 megjegyzés:

  1. Ezt is nagyon megkóstolnám, hmmm isteni lehet :-) sajnos már nem leszünk itthon, pedig úúúúgy kinéztem volna már egy szimpla piacra! Hajrá Bea! :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Olyan igazi őszies íze lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Hűűű ide nekem egy adagot!
    Nagyon gyönyörűségesek a fotóid.

    VálaszTörlés