Nem tudom, hogy említettem-e, hogy mekkora kecskesajt függő vagyok. Minden fajtáját szeretem, de leginkább a penészkérges érett kecskesajtokat. Olyannyira, hogy Nekem a nyuszi se csokit hozott, hanem Chabichou-t és Pouligny Saint-Pierre-t. A kedvenc reggelim, amikor kecskesajtot ehetek házi szilvalekvárral és még meleg brióssal, vagy kaláccsal. Számomra nincs ennél jobb. Maga a Mennyország. Most ezt a reggelit próbálom meg egybegyúrni
Hozzávalók:
Szilvás, kecskesajtos, diós kalács tokajival
Kalácshoz:
- 500g liszt
- 100g cukor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 100g olvasztott vaj
- 2,3dl langyos tej
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál só
Szilvás töltelékhez:
- 60g aszalt szilva feldarabolva
- 60g szilvalekvár
Kecskesajtos töltelékhez:
- 60g érett kecskesajt (pl: Crottin, Chabichou, Pouligny Saint-Pierre)
Diós töltelékhez:
- 60g dió megpirítva, ledarálva
- 2 evőkanál tokaji aszú
Elkészítés:
1. A 3 különböző töltelék hozzávalóit összekeverjük.
2. A kalács hozzávalóit a szokásos módon dagasztjuk, majd kelesztjük. 3 cipóvá osztjuk, és mindegyiket hosszú téglalap alakúvá nyújtjuk. A 3 téglalapba belekenjük a 3 különböző tölteléket, és egyesével feltekerjük őket. Összefonjuk, majd egy kuglófformába fektetjük. Itt is kelesztjük egy 45 percet, majd kisütjük.
Szerintem nagyon ütős ez a hármas, de bármilyen lekvárral vagy csonthéjassal kipróbálhatjátok.
Ez igazi dőzsölés:) Én is imádom a kecskesajtot, jó ötletet adtál!
VálaszTörlésKíváncsi vagyok milyen lesz Nálatok!
Törlés