Az alma kakukkfűvel való párosítása nagyon népszerű a sós ételeknél, pl: almás kakukkfüves csirkecomb. Most ezt a párost próbáltam meg átvinni egy édes süteménybe, egy egyszerű almás muffinba kicsit több sóval, és egy kis olívaolajjal érdekesebbé téve. Szerintem az édes-sós kombináció nagyon finom és izgalmas tud lenni, ha az arányok megfelelően vannak eltalálva.
Hozzávalók:
- 230 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 60 g cukor
- 2 db alma
- pár csepp citromlé
- 2 dl joghurt
- 1 tojás
- 75 ml olaj
- 25 ml olívaolaj
- nagy csipet só
- kakukkfű szirup (házilag elkészítve lsd: lent)
Elkészítés:
Az egyik almát lereszelem, a másikat apró darabokra vágom. Keverek hozzá pár csepp citromlevet, hogy meg ne barnuljon. A nedves hozzávalókat alaposan kikeverem, majd hozzáadom a reszelt almát is. A száraz hozzávalókat külön tálba összekeverem, majd ezt is hozzáadom a darabolt almával együtt. Muffinsütőbe kiadagolom a tésztát, majd aranybarnára sütöm. Kivéve - én egy fecskendő segítségével - mindegyik muffin közepébe pár csepp kakukkfűszirupot nyomunk.
Kakukkfűszirup elkészítése házilag: 1 dl vizet felforralunk 10 dkg cukorral. Ha forr, beledobunk 3 dkg friss kakukkfüvet (ha nincs, jó a szárított is), majd így hagyjuk lefedve 15-20 percig. Átszűrjük, és kész is van.
Tök jó!:)
VálaszTörlés:)
Törlés