Húsvétkor a 2 és fél éves kisfiam kijelentette, hogy ide-oda a húsvéti hagyományokkal, hogy kalácsot kell sütni, ő bizony hókiflit szeretne, mint Karácsonykor. Így próbáltam meg a karácsonyi mandulás kiflibe a tavaszi virágillatot belecsempészni, hátha így jobban illik az áprilishoz.
Levendulás hókifli
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg őrölt mandula
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál levendulaszirup (az interneten számos receptet lehet találni)
- 2 tojássárgája
- Csipet só
- Vaníliás porukor
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beleforgatjuk a cukrot, a sót és a mandulát. A tojássárgájával és a levendulasziruppal tésztává gyúrjuk. Alacsony hőmérsékleten megsütjük, és még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
Csodásak a hókiflik. Mi nem nagyon szoktunk azzal foglalkozni, hogy mi illik és mi nem... azt eszünk, azt sütök-főzök, amit megkívánunk. Úgyhogy nekem húsvétkor is tetszik a hókifli. :) Jó ízlése van a kisfiadnak! ;-))
VálaszTörlésKöszönjük! Én meg nagyon irigyellek a saját malackáért és házi tojásért! Nagyon finom lehetett.
Törlés