Oldalak

2013. február 16., szombat

Avokádókrémes rizsgolyó, chilis-mogyoróvajas mártogatóval – avagy ha fotóztunk…

 Avokádókrémes rizsgolyó, chilis-mogyoróvajas mártogatóval



Mit csináljunk, ha fotózási hóbortunk révén több avokádót vettünk a kelleténél kettővel ezelőtti posztunkhoz? Hát halmozzunk fel újabb alapanyagokat a kotyvasztáshoz, a maradékok meg jók lesznek a kettővel későbbi posztunkhoz.
 

Avokádókrémes rizsgolyó, chilis-mogyoróvajas mártogatóval

Avokádókrémes rizsgolyó, chilis-mogyoróvajas mártogatóval


Avokádókrémes rizsgolyó, chilis-mogyoróvajas mártogatóval

Hozzávalók:

Rizsgolyóhoz:
-          1 avokádó
-          1 lime leve
-          1 kis csokor koriander
-          1 gerezd fokhagyma (lereszelve)
-          1 salottahagyma
-          Só, bors
-          400 g rizs (sós vízben kifőzve)
-          Lisz, tojás, zsemlemorzsa, bő olaj (panírhoz)

Mártogatóhoz:
-          3 evőkanál mogyoróvaj
-          1 lime leve
-          Ízlés szerinti chili
-          ½ dl víz
-          ½ dl tejszín (lehet vízzel helyettesíteni)


Elkészítés:

  1. Az avokádót, limelevet, koriandert, fokhagymát, salottahagymát összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kifőtt rizshez adjuk. Golyókat formázunk belőlük, majd bepanírozzuk, és bő olajban aranybarnára sütjük.
  2. A mártogatóshoz belekeverjük a mogyoróvajba a limelevet, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt és a vizet is. Apróra vágott chilivel ízesítjük

Avokádókrémes rizsgolyó, chilis-mogyoróvajas mártogatóval






Avokádókrémes rizsgolyó, chilis-mogyoróvajas mártogatóval


Még maradt 2 avokádóm, de a köznyugalom megőrzése végett megpróbálom azokat már nem feltenni a blogra!

4 megjegyzés: