Mit csináljunk, ha fotózási
hóbortunk révén több avokádót vettünk a kelleténél kettővel ezelőtti posztunkhoz?
Hát halmozzunk fel újabb alapanyagokat a kotyvasztáshoz, a maradékok meg jók
lesznek a kettővel későbbi posztunkhoz.
Avokádókrémes rizsgolyó,
chilis-mogyoróvajas mártogatóval
Hozzávalók:
Rizsgolyóhoz:
-
1
avokádó
-
1 lime
leve
-
1 kis
csokor koriander
-
1 gerezd
fokhagyma (lereszelve)
-
1
salottahagyma
-
Só, bors
-
400 g rizs (sós vízben kifőzve)
-
Lisz,
tojás, zsemlemorzsa, bő olaj (panírhoz)
Mártogatóhoz:
-
3
evőkanál mogyoróvaj
-
1 lime
leve
-
Ízlés
szerinti chili
-
½ dl víz
-
½ dl
tejszín (lehet vízzel helyettesíteni)
Elkészítés:
- Az avokádót, limelevet, koriandert, fokhagymát, salottahagymát összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kifőtt rizshez adjuk. Golyókat formázunk belőlük, majd bepanírozzuk, és bő olajban aranybarnára sütjük.
- A mártogatóshoz belekeverjük a mogyoróvajba a limelevet, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt és a vizet is. Apróra vágott chilivel ízesítjük
Még maradt 2 avokádóm, de a köznyugalom megőrzése végett megpróbálom
azokat már nem feltenni a blogra!
Hűű de cuki az a kezecske!!!
VálaszTörlésA recept is nagyon bejön.
Egy "Csanikéz" :)
TörlésHű, ez nagyon finom lehetett! :)
VálaszTörlésHát remélem ízlene!
Törlés