Jó a tél, de azért jöhet a tavasz
is a sok finom, friss, zsenge zöldséggel! Addig is itt egy saláta, hogy kicsit
már tavaszodjon a tél utolsó hónapjában. Egyébként ezt a salátát még ősszel
találtam ki sok-sok szőlővel, és a Budai Pékséggel közösen meg is valósítottuk
és lehetett is Nálunk kapni. Kíváncsi lennék, hogy még most is ott van-e a
polcokon! Na, nem ugyanaz a darab! Azért az csak nem!
Egyébként a saláta egyedüli érdekessége,
hogy fahéjas a sült répa, illetve, hogy a kecskesajt páca, egyben az öntet lesz
utána! Akkor ez mégis kettő!
És síelésre fel!
Narancsos-fahéjas sült
répasaláta, pácolt kecskesajttal
Hozzávalók:
-
70 dkg
sárgarépa
-
1
teáskanál őrölt fahéj
-
5
teáskanál méz
-
1 kis ág
rozmaring
-
3
maréknyi dió, törve, pirítva
-
2
narancs, filézve, kockákra vágva
-
2
evőkanál olívaolaj
-
Só, bors
Pácolt kecskesajthoz:
-
150 g friss kecskesajt, nagyobb darabbokra
morzsolva
-
1/2 dl
narancslé
-
1/2 dl
tokaji aszú
-
1 dl olívaolaj
-
1,5
teáskanál tárkony
Elkészítés:
- A bort, narancslevet és tárkonyt előző nap összeforraljuk, hogy elpárologjon az alkoholtartalom, és a tárkony is kiadja magából az ízeket, majd hozzáöntjük az olívaolajat és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap julienekre vágjuk a répát, hozzákeverjük az olívaolajat, a fahéjat, a mézet és ízlés szerinti sót. Tepsibe terítjük, ráteszünk egy ág rozmaringot (elhagyható), és ½ órára betesszük a sütőbe 170°C-ra.
- Ha kisült, összekeverjük a naranccsal, dióval és az olajos kecskesajttal. Ízlés szerint borsozzuk.
És próbáljátok meg ne kihagyni a narancsot, ahogy azt én tettem!
Az utolsó kép nagy kérdése, hogy oldjuk meg, hogy ilyen fényképet készítsünk, ha egyedül vagyunk! (Hazudok! Van még egy 1 és egy 3 éves!) Hát én nem tudtam jobb megoldást: csak gyorsnak lenni!
imádom a fényképeidet!!! :)
VálaszTörlés(és még 5 perc után is csak állok leesett állal a "gyorsmegoldásod" előtt)
Olyan jó visszahallani az ilyeneket! Nagyon, nagyon köszi!
TörlésHe? Ha? Gyorsmegoldás? Mármint időzített exponálás, vagy mi? Hogy őszinte legyek, nekem pont az utolsó kép az, ami nagyon-nagyon tetszik (na, nem mintha a többi nem :) )
TörlésSzuper a recept is!
Igen! Szerintem is az lett a legjobb! Szóval időzítés, aztán futás oda, ahova fókuszáltál! Azért nagyon örülök, hogy tetszik!
TörlésÜgyes :)
TörlésÉs cuki a ruha is :)
Pontosan beleillik az izlésembe. Még a diétámba is, kecskesajt van itthom. :)) köszi a receptet!
VálaszTörlésMajd számolj be! Kíváncsi leszek!
TörlésVégre végre valaki, aki szintén szereti a telet!
VálaszTörlésIsmét kecskesajt, hurrá! Már a pácban várja a mai ebédet.
Hát igen! Elég kecskesajt mániás vagyok én is! Remélem jó lesz!
TörlésEszméletlenül jó lett. A fahéjat hagytam csak el, mert azt nem szeretem, de hogy ez a sült répa mennyire jó cucc. A kecskesajtból golyókat formáztam, úgy mentek a pácba. Köszi a receptet. Hétvégén a narancsos madártejed jön. :)
TörlésHú! Most nagyon örülök! Pláne, hogy még a madártej is tervbe van véve!
TörlésÉn is így fotóztam legutóbb a spárgákat a kezemben :) (azóta a Getty is kiválasztotta). Nem mindig van a kéznél egy férj, hogy lekattintsa.... :)
VálaszTörlésNéha nagyon is hasznosak a férjurak! Melyik képed az Reni?
Törlés