Ha már itt a tél, gondoltam hozok
valami alkalomhoz illőt! Egyébként a tányért az Antiklaedle-től szereztem! Most
nagyon szerelmes vagyok belé! Most csak ennyi, mert hólapátolásra is kell
energiát hagyni!
Csicseriborsós
sárgarépakrémleves chilivel
Hozzávalók:
-
1 kg sárgarépa (megpucolva, aprítva)
-
4
evőkanál olívaolaj
-
Só
-
1,5
evőkanál méz
-
Csipet
kínai ötfűszer
-
Csipet
cayanne bors
-
3 gerezd
fokhagyma (átnyomva)
-
1,4 dl húsalaplé/zöldésalaplé/víz
Tetejére:
-
joghurt
-
sárga
chili (csíkozva)
-
friss
koriander (aprítva)
-
csicseriborsó
-
bors
Elkészítés:
- Az olívaolajon megpirítjuk az aprított répát, hozzáadjuk a mézet és így karamellizáljuk 1 percig néha kevergetve. Beletesszük a fűszereket és a fokhagymát, majd felöntjük az alaplével. Addig forraljuk, amíg a répa teljesen meg nem puhul, ezután botmixerrel pürésítjük
- Tetejére ízlés szerint joghurtot, koriandert csicseriborsót, borsot és chilit teszünk.
Nagyon jól hangzik. Tudtam, hogy ezekhez a tányérokhoz, valami sárga színű ételt fogsz kreálni :D Fotók = szuperek!
VálaszTörlés