És nem kukoricaliszttel, hanem
„igazi” kukoricával!
Zizi nagyon rákapatott ezekre a
zöldséges sütikre – elárulom, hogy most még a spenótos turmixába is belevitt!
Most kukorica került a muffinba, ami iszonyat jó színt ad neki, és még másnap
is nagyon jó lesz az állaga. Ízre szerintem nem annyira érződik, inkább csak az
édessége! Ha meg kukorica, akkor mi más is kerülhetne még bele, mint: mangó, kókusztej,
szezámmag és olívaolaj.
Mangós-kukoricás muffin
szezámmaggal vagy pisztáciával, ananászos tejszínhabbal
Hozzávalók:
Kukoricás-mangós muffinhoz:
-
2 tojás
-
10 dkg
barnacukor
-
80 ml
olívaolaj
-
1,65 dl kókusztej
-
20 dkg
főtt kukorica
-
20 dkg
liszt
-
2
teáskanál sütőpor
-
Csipet
só
-
1 db
mangó felkockázva
Tetejére:
-
Szezámmag
vagy tejszínhab + ananászlekvár + pisztácia
Elkészítés:
- A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Hozzátesszük a kókusztejet, kukoricát és a sót is, és botmixerrel pürésítjük.
- A lisztet és a sütőport átszitáljuk és elkeverjük. A nedves hozzávalókkal elvegyítjük, majd a mangó kockákat is beleforgatjuk.
- Muffinformába töltjük.
- Ha szezámmagosat készítünk, akkor megszórjuk vele, és betesszük a sütőbe, ha tejszínhabos pisztáciásat, akkor a sütés után megvárjuk amíg kihűl, és akkor felvert tejszínhabbal elkevert ananászlekvárt teszünk a tetejére, amit pisztáciával szórunk meg.
Nagyon-nagyon ♥
VálaszTörlésAnnál is jobban! Csúcs képek..ismét :)
VálaszTörlés