Oldalak

2012. április 9., hétfő

Hókifli tavasziasítva


Húsvétkor a 2 és fél éves kisfiam kijelentette, hogy ide-oda a húsvéti hagyományokkal, hogy kalácsot kell sütni, ő bizony hókiflit szeretne, mint Karácsonykor. Így próbáltam meg a karácsonyi mandulás kiflibe a tavaszi virágillatot belecsempészni, hátha így jobban illik az áprilishoz.

gasztroblog, levendulás hókifli, recept, mandula, levendula, édes aprósütemény

Levendulás hókifli
Hozzávalók:

-          15 dkg liszt
-          10 dkg vaj
-          5 dkg őrölt mandula
-          1 evőkanál cukor
-          1 evőkanál levendulaszirup (az interneten számos receptet lehet találni)
-          2 tojássárgája
-          Csipet só
-          Vaníliás porukor

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beleforgatjuk a cukrot, a sót és a mandulát. A tojássárgájával és a levendulasziruppal tésztává gyúrjuk. Alacsony hőmérsékleten megsütjük, és még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.

gasztroblog, levendulás hókifli, recept, mandula, levendula, édes aprósütemény


2 megjegyzés:

  1. Csodásak a hókiflik. Mi nem nagyon szoktunk azzal foglalkozni, hogy mi illik és mi nem... azt eszünk, azt sütök-főzök, amit megkívánunk. Úgyhogy nekem húsvétkor is tetszik a hókifli. :) Jó ízlése van a kisfiadnak! ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! Én meg nagyon irigyellek a saját malackáért és házi tojásért! Nagyon finom lehetett.

      Törlés