Fahéjas körte brulee
rozmaringos habbal
Hozzávalók:
Vörösboros párolt körtéhez:
-
4 db
körte
-
5 dl
vörösbor
-
3
evőkanál cukor
-
15 db
szegfűszeg
-
1 szelet
friss gyömbér
-
1 rúd
fahéj
Fahéjkrémhez:
-
4
tojássárgája
-
10 dkg
cukor
-
4 dl tej
-
2 dl
tejszín
-
3
evőkanál étkezési keményítő
Rozmaringos habhoz:
-
1,3 dl
tejszín
-
1 ág
friss rozmaring
-
1
teáskanál porcukor
Ropogós cukorréteghez:
-
8
teáskanál cukor
Elkészítés:
- A körte kivételével felforraljuk az összes hozzávalót. Alacsonyra vesszük a lángot, és fedő alatt megpároljuk benne a körtéket, vigyázva, hogy alakjukat azért megtartsák!
- Az étkezési keményítőt elkeverjük 1 dl tejszínben, majd a többi hozzávalót alacsony lángon összefőzzük, amíg sűrű nem lesz. Végül a keményítős tejszínnel is besűrítjük.
- A tejszínt felforraljuk a rozmarinággal, majd hűtőben rakjuk, amíg teljesen ki nem hűl. Ekkor habbá verjük a porcukorral.
- Összeállítás: A megpárolt körtéket hosszában kettévágjuk, kiszedjük magházát, megtöltjük a fahéjas krémmel, amire szórunk egy-egy teáskanál cukrot (vigyázzunk, hogy csak oda rakjunk, ahol van krém, mert egyébként nem fog működni a „brulee-sítés”). Ezt kézi fáklyával ropogósra karamellizáljuk. Rozmaringos tejszínhabbal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése