Oldalak

2012. szeptember 15., szombat

Epres-zabpelyhes kenyér mentával és mézes joghurttal – VKF 51.

Voltatok már úgy, hogy valami nagyon jó, féltet, drága dolgot sokáig tartogattatok, nem mertétek elhasználni, és aztán a lejárati idő előtt pár nappal kibontjátok, és már nem az igazi? Én milliószor járok így. Ez a liofilizált eper is fél éve lapul a szekrényben, most hogy egy doboz bonbon jól rám romlott, hirtelen felindulásból elkövettem vele ezt a kenyeres dolgot!

A kenyér a reggeli epres-zabpelyhes turmixot hivatott helyettesíteni a menta frissességével. Egyébként meg Nyárikonyha szuper VKF kiírására született, habár a menta nem nagyon látszik a képen, higgyétek el, hogy van benne!
 


 
Epres zabpelyhes kenyér mentával és mézes joghurttal

Hozzávalók:
Epres kenyérhez:

-          350 g liszt (BL-80)
-          200 g graham liszt
-          100 g zabpehely
-          2 evőkanál méz
-          1 tasak szárított élesztő
-          3 dl víz (langyos)
-          1 (nagyon) púpos teáskanál só
-          50 g liofilizált eper (aki teheti tegyen bele 100 g –ot)
-          1 kis csokor menta

Mellé:

-          natúr joghurt
-          méz

Elkészítés:

A zabpelyhet szárazon megpirítjuk, majd a felét megőröljük. Az eper és a menta kivételével az összes hozzávalót dagasztjuk, majd kelesztjük. Majd az apróra vágott mentát és az epret is beledolgozzuk, formázzuk, kelesztjük, és forró sütőben aranybarnára sütjük.



Mézzel elkevert joghurttal tökéletes reggeli! De szerintem nagyon finom egy kis rukkolával vagy érett sajttal. De Csani jelenleg önmagában eszi, és lekvárosnak hívja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése