A kenyér a reggeli epres-zabpelyhes turmixot hivatott helyettesíteni a menta frissességével. Egyébként meg Nyárikonyha szuper VKF kiírására született, habár a menta nem nagyon látszik a képen, higgyétek el, hogy van benne!
Epres zabpelyhes kenyér mentával és mézes joghurttal
Hozzávalók:
Epres kenyérhez:
- 350 g liszt (BL-80)
- 200 g graham liszt
- 100 g zabpehely
- 2 evőkanál méz
- 1 tasak szárított élesztő
- 3 dl víz (langyos)
- 1 (nagyon) púpos teáskanál só
- 50 g liofilizált eper (aki teheti tegyen bele 100 g –ot)
- 1 kis csokor menta
Mellé:
- natúr joghurt
- méz
Elkészítés:
A zabpelyhet szárazon megpirítjuk, majd a felét megőröljük. Az eper és a menta kivételével az összes hozzávalót dagasztjuk, majd kelesztjük. Majd az apróra vágott mentát és az epret is beledolgozzuk, formázzuk, kelesztjük, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
Mézzel elkevert joghurttal tökéletes reggeli! De szerintem nagyon finom egy kis rukkolával vagy érett sajttal. De Csani jelenleg önmagában eszi, és lekvárosnak hívja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése