Szóval fogadjátok tőlem sok szeretettel ezt az édességre utaló sósságot! Levelestészták közti habot egy könnyű, gyümölcsös olajbogyókrémre cseréltem, a gyümölcsöt pedig olajbogyóra! A tetején lévő darált mandula, a porcukorra hajaz!
Olajbogyós mille feuille
Hozzávalók:
Tapanade-hoz (krémhez):
- 220 g fekete magozott olajbogyó(konzerv)
- 22 g pirított, hántolt mandula, darálva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 db puha, érett füge
Összeállításhoz:
- 1 csomag leveles tészta (400 g) – én azért a házi híve vagyok
- 32 db fekete magozott olajbogyó
- 3 dkg pirított darált mandula
Elkészítés:
- A tapanade összes hozzávalóját turmixgépben pürésítjük
- A levelestésztát 12 darabra vágjuk, és 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük. Egy darab tésztára rákenjük az olajbogyókrém 1/6-át, majd ráteszünk 8 szem olajbogyót, majd ismét egy réteg tészta, krém és olajbogyó következik, végül egy tésztalappal zárjuk. Tetejét megszórjuk darált mandulával egy szűrőn keresztül.
Finom önmagában, de illik hozzá rukkola vagy érett kecskesajt is egy kis balzsamecet redukcióval.
Tyűű, ez nekem nagyon bejönne!
VálaszTörlésCsodaszép a kép is :)
Ezer köszi! Nagyon örülök, hogy tetszik!
VálaszTörlés