A történet már nyár elején
kezdődött, amikor egy kedves hang felhívott és elejtette: "Lehet, hogy lesz
egy Street Food Show", és akkor lenne-e kedvem részt venni rajta. Itt következet
a legnehezebb feladat: nyugodt és higgadt hangon igenlően válaszolni, miközben
majd kiugrottam volna a bőrömből. Innentől kezdve csak ezen járt az
agyam, hogy mit készítsek Nektek, ami „dizájnmenzás”, de a helyszínen is
kivitelezhető. Aki ismer a helyszíni kivitelezhetőségnél kapna a szívéhez. Ha
nem akarna megbántani azt mondaná: „Hát ez a Dizájnmenza hajlamos egy kicsit
elszállni a gondolataival!” De ezen nem haragszom meg, nem ám! Annál is inkább,
mert így is lett! Ugyanis arra gondoltam, milyen szuperül is mutatna egy kis
emúlzió hab a curry tetején – csak így lazán emúlzió, mintha én is evvel a
kifejezéssel születtem volna, na de várjatok itt van. Aztán lassan el kellett
ismernem, hogy én se fogom tudni megállítani, azt hogy a hab ne essen össze 5
percen belül, bármennyire is szeretném, és valószínűleg a piacról kivágnának a
botmixeremmel együtt, ha ott hangoskodnék. Azért előtte még vettem 1 doboz
szójalecitint, hátha azzal tartós marad a hab, majd egy másikat, hátha az előző
volt rossz, de így se tartott 1 óránál tovább, meg így se verődött fel az
egész. Tehát jött a B terv: Az espuma hab - jó szavakat használok - , és evvel
együtt Angéla (Baracskay), aki mindenben segítségemre volt, még külön bejáratú
szifonjával is (és mellesleg szakmai tudás/ kedvesség arányát nézve nincs jobb
nála a Földkerekségen!)
Persze még ez után is vagy ezer dolgon változtattam:
- először külön voltak tálalva a komponensek, majd egybe "álmodtam" őket
- a már korábban megrendelt műanyag poharakat lemondva, újakért rohantam, mert szerintem ezek sokkal szebbek voltak
- még egyszer elkészítettem pár nappal a rendezvény előtt az egész fogást, hogy új fényképet tudjak róla csinálni, mert nem nagyon tetszett a nyár elején készített
Persze még ez után is vagy ezer dolgon változtattam:
- először külön voltak tálalva a komponensek, majd egybe "álmodtam" őket
- a már korábban megrendelt műanyag poharakat lemondva, újakért rohantam, mert szerintem ezek sokkal szebbek voltak
- még egyszer elkészítettem pár nappal a rendezvény előtt az egész fogást, hogy új fényképet tudjak róla csinálni, mert nem nagyon tetszett a nyár elején készített
fotó: Dining Guide - Wunderlich Júlia |
A Kóstoló előtti 2 nap már
gördülékenyen ment! Ránk korántsem jellemző módon mindenki meggyógyult
betegségéből. Pénteken piacolás, bevásárlás, szombaton főzés. Vasárnap Csanihoz
szüleim át, pici Zselykét hónunk alá! Irány a piacra! Végre! Odaérve azonnal át
vesszük a szuper „street” hangulatot! Egyedül egy dolgot felejtettünk otthon: a
fényképezőt, de ezen a szívbajon hamar át is ugrottam, hiszen tudtam, hogy a mi
csapatunkban lesz a világ legszuperebb fotós-videós bloggerinája és párja (A’la Carte Kulinária),
és lesz itt rengeteg kép! Ez úton is köszönöm.
fotó: Dining Guide - Wunderlich Júlia |
A „főzés”, ami igaziból csak
tálalást jelentett iszonyat jó élmény volt! Pillanatok alatt elfogyott minden!
Krisztának (A’la Carte
Kulinária) és Beának (Piszke) hála szuper volt a hangulat, és
olyan, de olyan finomat főztek!
fotó: Dining Guide - Wunderlich Júlia |
És itt jön a sok-sok köszönet. Szeretném
megköszönni a lehetőséget Csanádi Péternek, aki nélkül nem lehettem volna ott,
és akivel szuper együtt dolgozni. Valamint nagyon nagy hálával tartozom
Baracskay Angélának, aki mindenben segítségemre volt a hab kapcsán, mind
tanácsaival, mind saját szifonjával. Pataki Ádámnak a gyors patron utánpótlást
(valamint az iszonyat finom sütiket – különösen azt a mákos gyümölcsöset). Köszönöm
még Noéminek (Mandulasarok) és Robinak (Kísérleti konyha) jó tanácsait,
valamint mindenkinek, aki eljött kóstolni. Köszönöm Mama, hogy átjöttél Csanira
vigyázni! De leginkább Laci Neked szeretném megköszönni, hogy mint mindig most
is mellettem álltál! Köszönöm!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése