Oldalak

2013. február 11., hétfő

Avokádókrémes spagetti sós mogyoróval – avagy Mexikó és Olaszország barátsága





 
Az első kettőt Csani mondta, persze nem ezekkel a szavakkal:
Ha a hegyen lakóknak csúszdát fektetnének le az út mentén, sokkal gyorsabb lenne a lejutás.
Ha a hó nyáron esne, senkinek se lenne melege.
És ha egyesülne Mexikó és Olaszország…





Avokádókrémes spagetti sós mogyoróval

Hozzávalók:

-          25 dkg spagetti
-          3 gerezd héjában sült fokhagyma (ha csak nyersen használjuk, akkor elég kevesebb)
-          1 db avokádó
-          1,5 db lime leve
-          1 nagy csokor koriander
-          1,5 db salottahagyma
-          4 evőkanál tejszín
-          1 evőkanál olívaolaj
-          Ízlés szerinti zöld chili
-          Só, bors

Tetejére:
-          Ízlés szerinti sós, pörkölt mogyoró
-          Ízlés szerinti Manchego sajt
-          Ízlés szerinti friss koriander


Elkészítés:

  1. A spagetti, kivételével mindent összeturmixolunk.
  2. A spagettit kifőzzük sós vízben, majd az avokádókrémhez keverjük. A főzővízzel lazítjuk.
  3. Sajttal, mogyoróval és korianderrel díszítjük.


Rák is nyugodtan mehet a tetejére!


2 megjegyzés: