Oldalak

2013. március 6., szerda

Mangós-kukoricás muffin szezámmaggal - megint egy zöldséges süti


  Mangós-kukoricás muffin szezámmaggal vagy pisztáciával, ananászos tejszínhabbal






  Mangós-kukoricás muffin szezámmaggal vagy pisztáciával, ananászos tejszínhabbal







  Mangós-kukoricás muffin szezámmaggal vagy pisztáciával, ananászos tejszínhabbal

És nem kukoricaliszttel, hanem „igazi” kukoricával!
Zizi nagyon rákapatott ezekre a zöldséges sütikre – elárulom, hogy most még a spenótos turmixába is belevitt! Most kukorica került a muffinba, ami iszonyat jó színt ad neki, és még másnap is nagyon jó lesz az állaga. Ízre szerintem nem annyira érződik, inkább csak az édessége! Ha meg kukorica, akkor mi más is kerülhetne még bele, mint: mangó, kókusztej, szezámmag és olívaolaj.
 

  Mangós-kukoricás muffin szezámmaggal vagy pisztáciával, ananászos tejszínhabbal






  Mangós-kukoricás muffin szezámmaggal vagy pisztáciával, ananászos tejszínhabbal





Mangós-kukoricás muffin szezámmaggal vagy pisztáciával, ananászos tejszínhabbal

Hozzávalók:

Kukoricás-mangós muffinhoz:

-          2 tojás
-          10 dkg barnacukor
-          80 ml olívaolaj
-          1,65 dl kókusztej
-          20 dkg főtt kukorica
-          20 dkg liszt
-          2 teáskanál sütőpor
-          Csipet só
-          1 db mangó felkockázva

Tetejére:

-          Szezámmag vagy tejszínhab + ananászlekvár + pisztácia


Elkészítés:

  1. A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Hozzátesszük a kókusztejet, kukoricát és a sót is, és botmixerrel pürésítjük.
  2. A lisztet és a sütőport átszitáljuk és elkeverjük. A nedves hozzávalókkal elvegyítjük, majd a mangó kockákat is beleforgatjuk.
  3. Muffinformába töltjük.
  4. Ha szezámmagosat készítünk, akkor megszórjuk vele, és betesszük a sütőbe, ha tejszínhabos pisztáciásat, akkor a sütés után megvárjuk amíg kihűl, és akkor felvert tejszínhabbal elkevert ananászlekvárt teszünk a tetejére, amit pisztáciával szórunk meg.
 


  Mangós-kukoricás muffin szezámmaggal vagy pisztáciával, ananászos tejszínhabbal




2 megjegyzés: