Oldalak

2013. április 4., csütörtök

Sörös marharagu kukoricás galuskával – Pörkölt vagy bolognai? Egyik sem!



Az ötlet az olasz pici con ragú-ból származik (nálam Jamie Oliver féle). Csak egy kicsit „angolosítottam” a sörrel, „magyarosítottam” a galuskával, és „amerikásítottam” az sós mogyoróval. Azért parmezán dukál a tetejére! Szerintem! De én Jamie pártján állok! Kísérletezzetek kedvetekre!


Sörös marharagu kukoricás galuskával



Sörös marharagu kukoricás galuskával

Kukoricás galuskához:

-          500 dkg kukoricaliszt
-          4 dl víz (amennyivel galuska keménységű lesz)
-          2 tojás sárgája
-          1,5 teáskanál só

Paradicsomos raguhoz:

-          olívaolaj
-          1 vöröshagyma (apróra vágva)
-          2 gerezd fokhagyma (aprítva)
-          500 g darált marhahús
-          1 ág friss rozmaring
-          4 babérlevél
-          1600 g konzerv paradicsom
-          1,5 dl sör
-          Só, bors
-          100 g sós, pörkölt mogyoró (darálva)

Tetejére:

-          Parmezán (reszelve)



Elkészítés:

  1. Az olívaolajon puhára pirítjuk a hagymákat (sózzuk), majd rádobjuk a húst (sózzuk, borsozzuk) és a fűszereket is. A húst is megpirítjuk., majd felöntjük a darabolt paradicsomkonzervvel, a sörrel sózzuk, borsozzuk és 2 óra alatt alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük. A végén belekeverjük a mogyorót is.
  2. A liszt közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük a vizet és a tojásokat. Ujjunkkal összekeverjük, majd fokozatosan hozzávesszük a lisztet is. Tésztát keverünk belőle. Vágódeszkára tesszük, és sós lobogó vízbe, kés segítségével galuskákat szaggatunk belőle.
  3. Összekeverjük a raguval, és parmezánnal kínáljuk.



Sörös marharagu kukoricás galuskával






Sörös marharagu kukoricás galuskával


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése