Az ötlet az olasz pici con ragú-ból származik (nálam Jamie
Oliver féle). Csak egy kicsit „angolosítottam” a sörrel, „magyarosítottam” a
galuskával, és „amerikásítottam” az sós mogyoróval. Azért parmezán dukál a
tetejére! Szerintem! De én Jamie pártján állok! Kísérletezzetek kedvetekre!
Sörös marharagu kukoricás
galuskával
Kukoricás galuskához:
-
500 dkg kukoricaliszt
-
4 dl víz (amennyivel galuska keménységű lesz)
-
2 tojás
sárgája
-
1,5
teáskanál só
Paradicsomos raguhoz:
-
olívaolaj
-
1
vöröshagyma (apróra vágva)
-
2 gerezd
fokhagyma (aprítva)
-
500 g darált marhahús
-
1 ág
friss rozmaring
-
4
babérlevél
-
1600 g konzerv paradicsom
-
1,5 dl sör
-
Só, bors
-
100 g sós, pörkölt mogyoró (darálva)
Tetejére:
-
Parmezán
(reszelve)
Elkészítés:
- Az olívaolajon puhára pirítjuk a hagymákat (sózzuk), majd rádobjuk a húst (sózzuk, borsozzuk) és a fűszereket is. A húst is megpirítjuk., majd felöntjük a darabolt paradicsomkonzervvel, a sörrel sózzuk, borsozzuk és 2 óra alatt alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük. A végén belekeverjük a mogyorót is.
- A liszt közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük a vizet és a tojásokat. Ujjunkkal összekeverjük, majd fokozatosan hozzávesszük a lisztet is. Tésztát keverünk belőle. Vágódeszkára tesszük, és sós lobogó vízbe, kés segítségével galuskákat szaggatunk belőle.
- Összekeverjük a raguval, és parmezánnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése