Hát ennél a receptnél most
annyira sok mondanivalóm nincs! Vagyis de! Evvel vártam egy nagyon kedves barátnőmet,
akinek valószínűleg Csani agyára ment a sok rosszalkodásával. És annyira ügyesek voltunk, mert utána elmentünk egy régiségboltba, és nem is vettünk sok mindent!
Thai csirkés-mangós tészta
-
400 g csirkemell (felcsíkozva)
-
5
evőkanál olívaolaj
-
4 szál
újhagyma (felkarikázva)
-
2
evőkanál méz + ½ evőkanál
-
1 nagy
sárgarépa (julienekre vágva)
-
80 g üvegtészta
-
2
evőkanál szezámolaj
-
½
zöldcitrom leve
-
2
evőkanál szójaszósz
-
1 kis
mangó (julienekre vágva)
-
Só, bors
Elkészítés:
- 2 evőkanál olívaolajat összekeverünk a csirkével és a szezámmaggal, majd 2 részletben 1 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk. Az pirítás utolsó 1 percében hozzáadunk 1-1 evőkanál mézet. A csirkét kivesszük és félretesszük. (Az edényt áttöröljük, hogy a méz ne égjen oda a későbbi sütésnél.)
- A répát 2 perc alatt megpirítjuk a maradék olajon, úgy, hogy a közepe még ropogós maradjon.
- Az üvegtésztát forró sós (de nem lobogó) vízbe tesszük 2 percre. Kiszedve azonnal összekeverjük a szezámolajjal.
- Minden hozzávalót összekeverünk.
És igen, igen! Most szomorúan be kell, hogy valljam, hogy a balettcipős ötletet állandóan követett, egyik kedvenc blogomról loptam! Remélem Vera megbocsájt és egy per helyett majd le tudom zsírozni egy kis tortával a dolgot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése