Oldalak

2013. április 5., péntek

Thai csirkés-mangós tészta – Csak úgy…



Hát ennél a receptnél most annyira sok mondanivalóm nincs! Vagyis de! Evvel vártam egy nagyon kedves barátnőmet, akinek valószínűleg Csani agyára ment a sok rosszalkodásával. És annyira ügyesek voltunk, mert utána elmentünk egy régiségboltba, és nem is vettünk sok mindent!


Thai csirkés-mangós tészta






Thai csirkés-mangós tészta


Thai csirkés-mangós tészta


-          400 g csirkemell (felcsíkozva)
-          5 evőkanál olívaolaj
-          4 szál újhagyma (felkarikázva)
-          2 evőkanál méz + ½ evőkanál
-          1 nagy sárgarépa (julienekre vágva)
-          80 g üvegtészta
-          2 evőkanál szezámolaj
-          ½ zöldcitrom leve
-          2 evőkanál szójaszósz
-          1 kis mangó (julienekre vágva)
-          Só, bors



Elkészítés:

  1. 2 evőkanál olívaolajat összekeverünk a csirkével és a szezámmaggal, majd 2 részletben 1 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk. Az pirítás utolsó 1 percében hozzáadunk 1-1 evőkanál mézet. A csirkét kivesszük és félretesszük. (Az edényt áttöröljük, hogy a méz ne égjen oda a későbbi sütésnél.)
  2. A répát 2 perc alatt megpirítjuk a maradék olajon, úgy, hogy a közepe még ropogós maradjon.
  3. Az üvegtésztát forró sós (de nem lobogó) vízbe tesszük 2 percre. Kiszedve azonnal összekeverjük a szezámolajjal.
  4. Minden hozzávalót összekeverünk.

Thai csirkés-mangós tészta






Thai csirkés-mangós tészta

És igen, igen! Most szomorúan be kell, hogy valljam, hogy a balettcipős ötletet állandóan követett, egyik kedvenc blogomról loptam! Remélem Vera megbocsájt és egy per helyett majd le tudom zsírozni egy kis tortával a dolgot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése