A nem gyerekesek most fogják be fülüket,
mert megint egy Olyan történet jön, de azért rövid leszek! Arra készült, ha már
unjuk, hogy állandóan kacsás vagy „Mikulásbácsis” pogácsákat kell ennünk, még
ebédre is, mert az ugye milyen jó móka…mármint a szaggatás, meg-e félék.
Megkegyelmeztem, és a felismerhetetlen nyuszis „gnocchit” nem fényképeztem le,
mert akkor még a maradék gyerekes is elpártolt volna a blogról. (Meg én se ismeretem
már fel a hőkezelési folyamat után! De ez maradjon köztünk!)
Zöldborsós „gnocchi”
krémsajttal és metélőhagymával
-
450 g zöldborsó
-
1
evőkanál vaj
-
200 g liszt
-
250 g ricotta
-
1
vöröshagyma (apróra vágva)
-
kevés
szerecsendió (frissen reszelve)
-
só
-
bors
Tetejére:
-
150 g krémsajt
-
1 nagy
gerezd fokhagyma (reszelve)
-
300 g tejföl
-
só
-
bors
Szóráshoz:
-
Friss
metélőhagyma (apróra vágva)
-
Citrom
héja (reszelve)
Elkészítés:
- Először a hagymát, majd a zöldborsót is puhára pároljuk a vajon, majd botmixerrel pürésítjük. Az összes többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk belőle, majd pogácsaszaggatóval köröket vágunk belőle, és sós, forró vízben pár perc alatt puhára főzzük.
- A krémsajtot összekeverjük a többi hozzávalóval, és a „gnocchik” tetejére öntjük.
- Metélőhagymával és citromhéjjal díszítjük.
Nekem nagyon tetszik a recept is és a kivitelezés is! Szuper!
VálaszTörlésNagyon köszönöm Eszter! És örülök, hogy tetszik!
VálaszTörlés