Oldalak

2013. április 10., szerda

Zöldborsós „gnocchi” krémsajttal és metélőhagymával – avagy gyerekbarát szaggatás



A nem gyerekesek most fogják be fülüket, mert megint egy Olyan történet jön, de azért rövid leszek! Arra készült, ha már unjuk, hogy állandóan kacsás vagy „Mikulásbácsis” pogácsákat kell ennünk, még ebédre is, mert az ugye milyen jó móka…mármint a szaggatás, meg-e félék. Megkegyelmeztem, és a felismerhetetlen nyuszis „gnocchit” nem fényképeztem le, mert akkor még a maradék gyerekes is elpártolt volna a blogról. (Meg én se ismeretem már fel a hőkezelési folyamat után! De ez maradjon köztünk!)

Zöldborsós „gnocchi” krémsajttal és metélőhagymával


Zöldborsós „gnocchi” krémsajttal és metélőhagymával


-          450 g zöldborsó
-          1 evőkanál vaj
-          200 g liszt
-          250 g ricotta
-          1 vöröshagyma (apróra vágva)
-          kevés szerecsendió (frissen reszelve)
-         
-          bors

Tetejére:

-          150 g krémsajt
-          1 nagy gerezd fokhagyma (reszelve)
-          300 g tejföl
-         
-          bors

Szóráshoz:

-          Friss metélőhagyma (apróra vágva)
-          Citrom héja (reszelve)



Elkészítés:

  1. Először a hagymát, majd a zöldborsót is puhára pároljuk a vajon, majd botmixerrel pürésítjük. Az összes többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk belőle, majd pogácsaszaggatóval köröket vágunk belőle, és sós, forró vízben pár perc alatt puhára főzzük.
  2. A krémsajtot összekeverjük a többi hozzávalóval, és a „gnocchik” tetejére öntjük.
  3. Metélőhagymával és citromhéjjal díszítjük.


Zöldborsós „gnocchi” krémsajttal és metélőhagymával

2 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik a recept is és a kivitelezés is! Szuper!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm Eszter! És örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés