Oldalak

2012. augusztus 4., szombat

Balaton = lángos + főtt kukorica + sült hekk

Már eléggé köztudott dolog a currys ételeket tortillával kínálni, ami nem más, mint egy kukoricalisztből készült tészta. Így a „balatoni lángost” erre a párosításra próbáltam meg átalakítani. Így nyert értelmet a 3 balatoni strand kaja (főtt kukorica, lángos, sült hekk) összevonása egy étellé. A lángos tésztája kukoricalisztből készült, a töltelék pedig egy currys hekk krémet kapott.
Egyébként meg a dobozos játékra készítettem, hogy én se maradjak ki!










Currys hekk krémmel töltött lángoslabdácskák

Hozzávalók:
Lángoshoz:

-          3 dl langyos víz
-          2 teáskanál cukor
-          20 g élesztő
-          1 evőkanál só
-          250 g liszt
-          250g kukoricaliszt 
-          1 csipet kurkuma a színe kedvéért (elhagyható)
-          Sütéshez: bő olaj

Curry-s hekk krémhez:

-          1 nagy hekktörzs
-          2 evőkanál olívaolaj
-          ½ vöröshagyma
-          2 teáskanál curry fűszerkeverék
-          3 nagy gerezd fokhagyma
-          180 ml kókusztej
-          2 evőkanál joghurt
-          ½  kis lime leve
-         












Elkészítés:

  1. A langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amint egy picit felhabosodott hozzáadjuk a sót, hogy ne keljen túl. Liszttel lágy tésztát gyúrunk belőle, és letakarva 1 órát kelesztjük. Kisebb golyókat formálunk belőle. Letakarva így is kelesztjük egy 30 percet. Bő forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük.
  2. A hekket egy 1 evőkanál olívaolajjal sütőben aranybarnára sütjük. Bőrét leszedjük, kifilézzük.
  3. 1 evőkanál olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a curry fűszerkeveréket és a reszelt fokhagymát. Egy pillanat alatt ezt is megpirítjuk. Vigyázzunk oda ne égjen. Majd a krém összes hozzávalóját turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük.
  4. Habzsák segítségével belenyomjuk a lángosgolyók közepébe a tölteléket!










 



A kis golyók végigjárták a házunkat, és minden szomszéd kapott egy kis hurkapálcikányit! Csani boldogan osztogatta!


...a sok képért pedig bocsánat! Szárnypróbálgatások!

14 megjegyzés:

  1. Imádom, ez valami fenomenális!:)) Magazinba vele!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszi! Annyira jó, hogy ezt írtad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) így is gondolom, szóval hajrá!:)

      Törlés
  3. Hihetetlenül kreatív vagy, szuper ez a lángos-golyó! Az eredeti strandkaják nem tartoznak a kedvenceim közé, de így egész más, ilyet nagyon boldogan ennék a strandokon:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ti meg hihetetlenül tudtok biztatni! :) Csak ma láttam, milyen szuper cukkini termett Nálad, és milyen jó kis játékod volt! Kár, hogy lemaradtam! De azért versenyen kívül, majd megpróbálok hozni valami receptet!

      Törlés
  4. ez valami eszméletlen jó! :) nagyon-nagyon klassz, gratulálok Bea! :))))) A képek szuper pedig szuper jók, hajrá! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági! Te mindig olyan "jófej" dolgokat írsz! Köszi most is!

      Törlés
  5. Gyönyörűek a képeid Bea!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem, még szeretnék jobbakat! Álmom egy jó fényképező lenne!

      Törlés
  6. Próbálgasd csak a szárnyaid, bár szerintem tökéletesek a fotók, meg az ötletek, úgyhogy nekem jöhet sok-sok fotó:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszi Zsófi! Nekem sok lángosod jöhet!

      Törlés
  7. És hol marad a görögdinnye, mint strandkaja? :-)) Nagyon jó ötlet, bár engem a hekk nem hoz lázba, de gondolatban valami csirkésre cseréltem, elvégre a curry azt is szereti. :-) Csudijó gombócok születtek!

    VálaszTörlés