Végre szőlőszezon! Nincs is jobb,
mint kiülni a teraszra egy fárasztó, forró nap után egy pohár bor, sajt, dió és
szőlő társaságában! Ez a kenyér minden az egyben! A szőlő sütőben sül egy kis
rozmaringgal, így nem fogja eláztatni a kenyeret! Még a bor is benne van!
Tényleg 5 perc az összeállítása! A mag nélküli szőlő ebben az esetben nagy
segítség! De én magoztam!
A végeredmény: Csanit nem lehet
lebeszélni arról az állításáról, miszerint ez „almás pite”!
Rozmaringos - sült szőlős
kenyér dióval, márványsajttal és fagyasztott szőlővel
Hozzávalók:
Rozmaringos – sült szőlős kenyérhez:
-
300 g liszt (BL-80)
-
300 g graham liszt
-
75 g olívaolaj
-
2
evőkanál méz
-
1 tasak
szárított élesztő
-
3 dl víz (langyos)
-
1
(nagyon) púpos teáskanál só
-
0,5 dl fehérbor (langyos)
-
1 nagy
fürt szőlő
-
4 ág
rozmaring
-
150 g durvára tört dió
Mellé:
-
márványsajt
-
fagyasztott
szőlő (1/2 órával fogyasztás előtt kivéve)
Elkészítés:
- A szőlőszemeket felezzük, kimagozzuk, és szétterítjük egy sütőlapon. Rátépkedjük a rozmaringot. Alacsony hőfokú sütőben (110 °C) 1 órán keresztül aszaljuk.
- A többi hozzávalót dagasztjuk, kelesztjük, majd a formázásnál a sült szőlőszemeket, és a apróra vágott rozmaringot is beledolgozzuk. Így is kelesztjük 45 percet, majd forró sütőben aranybarnára sütjük.
Nagyon finom márványsajttal és félig fagyott szőlővel. Én még egy kis balzsamecetredukciót is el tudnék hozzá képzelni!
Isteni lehetett?! :-D
VálaszTörlés:)
TörlésEz is nagyon finom lehet, ki fogom próbálni hamarosan! Nagyon jó megint ez a hangulat:)
VálaszTörlésKíváncsi leszek a Tiedre! Majd szólj, ha megcsináltad! Mindenképpen! :)
TörlésAz egyik kedvencem a márványsajt! Szőlővel meg csodás!
VálaszTörlésSzerintem is! :))
Törlés