Oldalak

2012. augusztus 21., kedd

Rozmaringos - sült szőlős kenyér dióval, márványsajttal és fagyasztott szőlővel


Végre szőlőszezon! Nincs is jobb, mint kiülni a teraszra egy fárasztó, forró nap után egy pohár bor, sajt, dió és szőlő társaságában! Ez a kenyér minden az egyben! A szőlő sütőben sül egy kis rozmaringgal, így nem fogja eláztatni a kenyeret! Még a bor is benne van! Tényleg 5 perc az összeállítása! A mag nélküli szőlő ebben az esetben nagy segítség! De én magoztam!
A végeredmény: Csanit nem lehet lebeszélni arról az állításáról, miszerint ez „almás pite”!

Rozmaringos - sült szőlős kenyér dióval, márványsajttal és fagyasztott szőlővel
Rozmaringos - sült szőlős kenyér dióval, márványsajttal és fagyasztott szőlővel
Rozmaringos - sült szőlős kenyér dióval, márványsajttal és fagyasztott szőlővel

 
Rozmaringos - sült szőlős kenyér dióval, márványsajttal és fagyasztott szőlővel

Hozzávalók:
Rozmaringos – sült szőlős kenyérhez:

-          300 g liszt (BL-80)
-          300 g graham liszt
-          75 g olívaolaj
-          2 evőkanál méz
-          1 tasak szárított élesztő
-          3 dl víz (langyos)
-          1 (nagyon) púpos teáskanál só
-          0,5 dl fehérbor (langyos)
-          1 nagy fürt szőlő
-          4 ág rozmaring
-          150 g durvára tört dió

Mellé:

-          márványsajt
-          fagyasztott szőlő (1/2 órával fogyasztás előtt kivéve)


Elkészítés:

  1. A szőlőszemeket felezzük, kimagozzuk, és szétterítjük egy sütőlapon. Rátépkedjük a rozmaringot. Alacsony hőfokú sütőben (110 °C) 1 órán keresztül aszaljuk.
  2. A többi hozzávalót dagasztjuk, kelesztjük, majd a formázásnál a sült szőlőszemeket, és a apróra vágott rozmaringot is beledolgozzuk. Így is kelesztjük 45 percet, majd forró sütőben aranybarnára sütjük.

Rozmaringos - sült szőlős kenyér dióval, márványsajttal és fagyasztott szőlővel
Rozmaringos - sült szőlős kenyér dióval, márványsajttal és fagyasztott szőlővel
Rozmaringos - sült szőlős kenyér dióval, márványsajttal és fagyasztott szőlővel
Rozmaringos - sült szőlős kenyér dióval, márványsajttal és fagyasztott szőlővel

Nagyon finom márványsajttal és félig fagyott szőlővel. Én még egy kis balzsamecetredukciót is el tudnék hozzá képzelni!

6 megjegyzés:

  1. Ez is nagyon finom lehet, ki fogom próbálni hamarosan! Nagyon jó megint ez a hangulat:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi leszek a Tiedre! Majd szólj, ha megcsináltad! Mindenképpen! :)

      Törlés
  2. Az egyik kedvencem a márványsajt! Szőlővel meg csodás!

    VálaszTörlés