Szoktunk pácolni sajtokat
fűszeres olívaolajban, és szoktunk eltenni aszalt gyümölcsöket mézben! Ennek a
két módszer keveréséből született ez a mézben eltett gyümölcsös sajt! Igaz csak
hűtőben tartható el, de nálunk azért nem fog megromlani!
Mézben pácolt rozmaringos
camembert áfonyával
Hozzávalók:
-
½ liter
víz
-
3 nagy
ág rozmaring
-
350 g méz
-
250 g camembert sajt
-
250 g áfonya
Elkészítés:
- A vizet és a mézet összeforraljuk a rozmaringággal, majd fedő alatt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- A sajtot áfonya nagyságúra kockázzuk, és a gyümölccsel együtt üvegekbe töltjük. Ráöntjük a mézes levet. Hűtőben 1-2 napig eláll.
Próbáljátok ki saját sajt és gyümölcs párosításaitokat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése