Oldalak

2012. augusztus 13., hétfő

Mézben pácolt rozmaringos camembert áfonyával


Szoktunk pácolni sajtokat fűszeres olívaolajban, és szoktunk eltenni aszalt gyümölcsöket mézben! Ennek a két módszer keveréséből született ez a mézben eltett gyümölcsös sajt! Igaz csak hűtőben tartható el, de nálunk azért nem fog megromlani!

Mézben pácolt rozmaringos camembert áfonyával
Mézben pácolt rozmaringos camembert áfonyával
Mézben pácolt rozmaringos camembert áfonyával
 
Mézben pácolt rozmaringos camembert áfonyával

Hozzávalók:

-          ½ liter víz
-          3 nagy ág rozmaring
-          350 g méz
-          250 g camembert sajt
-          250 g áfonya

Elkészítés:

  1. A vizet és a mézet összeforraljuk a rozmaringággal, majd fedő alatt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  2. A sajtot áfonya nagyságúra kockázzuk, és a gyümölccsel együtt üvegekbe töltjük. Ráöntjük a mézes levet. Hűtőben 1-2 napig eláll.
Mézben pácolt rozmaringos camembert áfonyávalMézben pácolt rozmaringos camembert áfonyávalMézben pácolt rozmaringos camembert áfonyával

Próbáljátok ki saját sajt és gyümölcs párosításaitokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése