Oldalak

2012. augusztus 27., hétfő

Karamellás bodzalekvár és Bodzás sonka


A lekvárt vagy már két hete elkészítettem, de még nem akaródzott feltenni a blogra! Szerettem volna, ha igazán „dizájnmenzás” lenne. A sonkával párosítva már úgy érzem elérkezett az ideje, de Ti használjátok, amire szeretnétek. Bár ezt a robogós, gyümölcsös, karamellás sonkát remekül lehet saláták vagy tészták tetejére tördelni. Nekem van a fejemben egy kép, ami egy gombóc fagyiról és erről a sonkáról szól! Ezt majd később…


Karamellás bodzalekvár

Hozzávalók:

-          1,4 kg bodzabogyó
-          100 g barnacukor
-          4 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A cukrot karamellizáljuk, majd az összes hozzávalóval lekvár sűrűségűre főzzük. (Azonnal ilyen lesz). Szűrőn átpasszírozzuk, befőttesüvegekbe töltjük, és dunsztba rakjuk kihűlésig.


Bodzás sonka

Hozzávalók:

-          Szárított sonka (Prosciutto, Serrano,…)
-          Bodzalekvár

Elkészítés:

A sonkákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, vékonyan megkenjük lekvárral. A sütőben ropogósra sütjük.




4 megjegyzés:

  1. Szia! nagyon gusztusos a lekvár már csak azt nem tudom hogy a bodza magja benne van-e.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de jó, hogy írtad! Persze! Nincs benne, már javítottam is! Köszi! :)

      Törlés
  2. Boldog Névnapot Drága Blogger!
    dozsapeti

    VálaszTörlés