Oldalak

2012. augusztus 20., hétfő

Panna cotta, bazsalikomos-paradicsomos-mozzarella saláta nyelvén


Mi is lehetne jobb egy forró nyári napon, mint egy friss mozzarella saláta eperrel, bazsalikommal és balzsamecettel!? Desszertnek, pedig egy lágy tejszínes panna cotta sok gyümölccsel!? És ha kettő lenne az egyben?
A recept Reformkori konyha SAD 8.fordulójára készült!

Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel
Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel
Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel
Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel

Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel

Hozzávalók:
Panna cottához:

-          6 dl tejszín
-          120 g mozzarella
-          40 dkg cukor
-          2 vaníliarúd kikapargatott magjai
-          6 lap zselatin
-          2 csokor bazsalikom

Díszítéshez:

-          Erdei gyümölcs
-          Karamellizált balzsamecetredukció


Elkészítés:

A tejszínt felmelegítjük a cukorral, vaníliamagokkal, vaníliarúdakkal és a bazsalikommal, majd lehúzzuk a tűzről és fedő alatt hagyjuk 10 percig. Kivesszük a bazsalikomot és a vaníliarudat. A sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük és belekeverjük a zselatinlapokkal együtt, amit előtte 5 percig hideg vízben áztattunk. Poharakba töltjük, és 1-2 óráig hűtőbe tesszük (amíg megszilárdul). Kivéve gyümölcsökkel és karamellizált balzsamecetredukcióval
díszítjük.

Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel
Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel
Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel
Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel
Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel
Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel
Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel

Bazsalikomos-mozzarellás panna cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel

Az edényekért külön köszönet a SKANDI TREND-nek!

7 megjegyzés:

  1. De guszta, és nagyon tetszik ez a nyári hangulat, szép színek!:)

    VálaszTörlés
  2. úúúú, nagyon különleges recept, de én most a képeknél bambultam rengeteget! Nagyon-nagyon-nagyon szépek!!!! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Képzeld! Most vettünk egy új gépet! Már nem kompakt! Annyira örültem neki! Jelenleg ezzel a géppel kelek, fekszem...

      Törlés
  3. Hűűűű de gyönyörűséges felvételek!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Marcsi! Most próbálgatom új gépem! :)

      Törlés
  4. Gratulálok a fotókhoz, gyönyörűek lettek! Nekem a 8. a kedvencem. Rögvest kérdezni is akartam, hogy új-e a géped, de már látom is, hogy igen. :D
    Elárulod milyen?

    VálaszTörlés