Mi is lehetne jobb egy forró
nyári napon, mint egy friss mozzarella saláta eperrel, bazsalikommal és balzsamecettel!? Desszertnek, pedig egy lágy tejszínes panna cotta sok gyümölccsel!? És ha kettő
lenne az egyben?
A recept Reformkori konyha SAD 8.fordulójára készült!
Bazsalikomos-mozzarellás panna
cotta balzsamecetes erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók:
Panna cottához:
-
6 dl
tejszín
-
120 g
mozzarella
-
40 dkg
cukor
-
2
vaníliarúd kikapargatott magjai
-
6 lap zselatin
-
2 csokor
bazsalikom
Díszítéshez:
-
Erdei
gyümölcs
-
Karamellizált
balzsamecetredukció
Elkészítés:
A tejszínt felmelegítjük a cukorral, vaníliamagokkal, vaníliarúdakkal
és a bazsalikommal, majd lehúzzuk a tűzről és fedő alatt hagyjuk 10 percig. Kivesszük
a bazsalikomot és a vaníliarudat. A sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük és
belekeverjük a zselatinlapokkal együtt, amit előtte 5 percig hideg vízben
áztattunk. Poharakba töltjük, és 1-2 óráig hűtőbe tesszük (amíg megszilárdul).
Kivéve gyümölcsökkel és karamellizált balzsamecetredukcióval
díszítjük.
Az edényekért külön köszönet a SKANDI TREND-nek!
De guszta, és nagyon tetszik ez a nyári hangulat, szép színek!:)
VálaszTörlésDe örülök, hogy tetszik! :)
Törlésúúúú, nagyon különleges recept, de én most a képeknél bambultam rengeteget! Nagyon-nagyon-nagyon szépek!!!! :))
VálaszTörlésKépzeld! Most vettünk egy új gépet! Már nem kompakt! Annyira örültem neki! Jelenleg ezzel a géppel kelek, fekszem...
TörlésHűűűű de gyönyörűséges felvételek!!!
VálaszTörlésKöszi Marcsi! Most próbálgatom új gépem! :)
TörlésGratulálok a fotókhoz, gyönyörűek lettek! Nekem a 8. a kedvencem. Rögvest kérdezni is akartam, hogy új-e a géped, de már látom is, hogy igen. :D
VálaszTörlésElárulod milyen?