Az ötlet hirtelen jött, de
higgyétek el, hogy annál jobb lett! Csak egy sima olajbogyókrémet szerettem
volna csinálni a készülő sós fagyimhoz, és ott volt mellettem a puha, érett,
illatos őszibarack a pulton. Nem tudom miért, de arra gondoltam jó lenne bele!
Semmi logika nem volt benne, hisz ott a fokhagyma, olajbogyó. De gondoltam az
őszibarack helyettesíthetné a citromlevet és a mézet, hiszen ezek már nem olyan
idegenek. Hirtelen mozdulattal beledobtam, gondoltam, ha nem lesz jó, majd nem
írom bele a fagyireceptbe…és olyan lett, hogy most muszáj külön posztban jegyeznem.
Vállalom a felelősséget érte! Biztos, hogy mindenkinek ízlene! Még annak is,
aki nem szereti az édes-sós kombinációkat! Szóval pürésítésre fel! Csak 1 perc, sütés-főzés nélkül a nagy melegre való tekintettel, és frenetikus élmény!
Őszibarackos tapanade
Hozzávalók:
-
110 g fekete olajbogyókonzerv
-
1 nagyon
nagy gerezd fokhagyma
-
12 g pirított, hántolt mandula
-
0,5 dl olívaolaj
-
1 nagy
puha őszibarack lehámozva
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót turmixgépben pürésítjük
Mi házi fügés barnakenyérrel ettük! Éppen ez volt itthon. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése