Oldalak

2012. július 10., kedd

Tonhal fagyi parmezános habbal, őszibarackos tapanadéval bazsalikomos tölcsérben


Tonhal-bazsalikom-parmezán-olajbogyó megszokott ízkombinációja nyári formába öntve!...Ja és ez nem édes dolog! Ne úgy nézzetek rá!

Tonhal fagyi parmezános habbal, őszibarackos tapanadéval bazsalikomos tölcsérben

Tonhal fagyi parmezános habbal, őszibarackos tapanadéval bazsalikomos tölcsérben

Tonhal fagyi parmezános habbal, őszibarackos tapanadéval bazsalikomos tölcsérben

Hozzávalók:
Bazsalikomos tölcsérhez:

-          5/6 bögre liszt (bögre = 2,5 dl)
-          1/3 bögre szobahőmérsékletű vaj
-          ½ bögre tej
-          ½ teáskanál só
-          1 kis csokor bazsalikom

Tonhal fagyihoz:

-          1db lilahagyma
-          1 evőkanál olívaolaj
-          3 db 80g-os RIO MARE TONHALDARABOK OLÍVAOLAJBAN
-          1 gerezd fokhagyma lereszelve
-          1 dl tejszín

Parmezánhabhoz:

-          1 dl tejszín
-          2 evőkanál parmezán lereszelve

Tapanadéhoz:

-          110 g fekete olajbogyókonzerv
-          1 nagyon nagy gerezd fokhagyma leeszelve
-          12 g pirított, hántolt mandula
-          0,5 dl olívaolaj
-          1 nagy puha őszibarack lehámozva

Díszítéshez:

-          Száras kapribogyó
-          Pirított fenyőmag


Elkészítés:

  1. A vajat habosra keverjük gépi habverővel, majd hozzákeverjük az összes többi hozzávalót is. A bazsalikomot apróra vágva a legvégén adjuk hozzá. Ostyasütőgépben megsütjük, és még melegen tölcsér alakúra formázzuk. Hagyjuk kihűlni.
  2. A fagyihoz a lilahagymát apróra vágva megdinszteljük az olívaolajon, majd 3 evőkanál tejszínnel és a többi hozzávalóval turmixgépben pürésítjük. A maradék tejszínt habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tonhalas krémbe. Fagylaltgépbe tesszük!
  3. Egy evőkanál tejszínben felmelegítjük a parmezánt, amíg az teljesen fel nem olvad. Ha kihűlt, beleforgatjuk a habbá vert tejszínbe.
  4. A tapanadéhoz az összes hozzávalót pürésítjük turmixgépben.
  5. Tálalás: bazsalikomos tölcsér + tonhalfagyi + parmezánhab + tapanade + kapribogyó + fenyőmag
Tonhal fagyi parmezános habbal, őszibarackos tapanadéval bazsalikomos tölcsérben

Tonhal fagyi parmezános habbal, őszibarackos tapanadéval bazsalikomos tölcsérben

Szintén Stahl-Rio Mare közös versenyére készült!

5 megjegyzés:

  1. Jujj, de jó, micsoda ötlet!
    Ezt most úúgy bevágnám, nagyon ínycsiklandozó :)
    Amúgy ezt nyalni kell, vagy kanalazni, vagy hogy? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!Szerintem így is úgy is lehet, ámbár inkább a kanalazást ajánlom, mert annyira ez nem az a habos-babos cucc! :)

      Törlés
  2. JAjj de jó a zöld deszkád:)(is):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem! Evvel is férjem állított be egyszer a telekről hazajövet!

      Törlés
  3. Nagyon ötletes, szuper előétel!

    VálaszTörlés