Tonhal-bazsalikom-parmezán-olajbogyó
megszokott ízkombinációja nyári formába öntve!...Ja és ez nem édes dolog! Ne úgy nézzetek rá!
Tonhal fagyi parmezános habbal,
őszibarackos tapanadéval bazsalikomos tölcsérben
Hozzávalók:
Bazsalikomos tölcsérhez:
-
5/6
bögre liszt (bögre = 2,5 dl)
-
1/3
bögre szobahőmérsékletű vaj
-
½ bögre
tej
-
½
teáskanál só
-
1 kis
csokor bazsalikom
Tonhal fagyihoz:
-
1db
lilahagyma
-
1
evőkanál olívaolaj
-
3 db
80g-os RIO MARE TONHALDARABOK OLÍVAOLAJBAN
-
1 gerezd
fokhagyma lereszelve
-
1 dl
tejszín
Parmezánhabhoz:
-
1 dl
tejszín
-
2
evőkanál parmezán lereszelve
Tapanadéhoz:
-
110 g
fekete olajbogyókonzerv
-
1 nagyon
nagy gerezd fokhagyma leeszelve
-
12 g
pirított, hántolt mandula
-
0,5 dl
olívaolaj
-
1 nagy
puha őszibarack lehámozva
Díszítéshez:
-
Száras
kapribogyó
-
Pirított
fenyőmag
Elkészítés:
- A vajat habosra keverjük gépi habverővel, majd hozzákeverjük az összes többi hozzávalót is. A bazsalikomot apróra vágva a legvégén adjuk hozzá. Ostyasütőgépben megsütjük, és még melegen tölcsér alakúra formázzuk. Hagyjuk kihűlni.
- A fagyihoz a lilahagymát apróra vágva megdinszteljük az olívaolajon, majd 3 evőkanál tejszínnel és a többi hozzávalóval turmixgépben pürésítjük. A maradék tejszínt habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tonhalas krémbe. Fagylaltgépbe tesszük!
- Egy evőkanál tejszínben felmelegítjük a parmezánt, amíg az teljesen fel nem olvad. Ha kihűlt, beleforgatjuk a habbá vert tejszínbe.
- A tapanadéhoz az összes hozzávalót pürésítjük turmixgépben.
- Tálalás: bazsalikomos tölcsér + tonhalfagyi + parmezánhab + tapanade + kapribogyó + fenyőmag
Szintén Stahl-Rio Mare közös versenyére készült!
Jujj, de jó, micsoda ötlet!
VálaszTörlésEzt most úúgy bevágnám, nagyon ínycsiklandozó :)
Amúgy ezt nyalni kell, vagy kanalazni, vagy hogy? :)
Köszi!Szerintem így is úgy is lehet, ámbár inkább a kanalazást ajánlom, mert annyira ez nem az a habos-babos cucc! :)
TörlésJAjj de jó a zöld deszkád:)(is):)
VálaszTörlésÉn is szeretem! Evvel is férjem állított be egyszer a telekről hazajövet!
TörlésNagyon ötletes, szuper előétel!
VálaszTörlés