Oldalak

2012. szeptember 23., vasárnap

Receptkönyv-ajánló: Csokoládés, mandulás habcsók – Csokoládés finomságok aranykönyve / Kossuth Kiadó

Az elmúlt hétvége óta készülök erre a bejegyzésre, csak sose tudtam, hogy kezdjek hozzá. Szóval röviden: hihetetlenséggel határos módon nyertem a Budavári Borfesztivál és a Kifőztük közös boros receptversenyén (harcsapaprikás receptemmel), 2 gyerkőcőmmel a szokásossal ellentétben még le se késtük a Várban lévő díjátadót, és még a fényképezőt se felejtettük otthon, de azért, hogy hozzam a formám a memóriakártyát igen. A nyeremény egy üveg Törley pezsgő, egy vacsora a XO Bistroba, és Egy Csokoládés finomságok aranykönyve volt a Kossuth Kiadó gondozásában. De a legnagyobb ajándék mégis a színpadon való jelenlét volt, mert Csani is feljöhetett, ami számára egy Karácsonnyal ért fel.

Hazaérve egy vérbeli gasztrobloggerhez híven a szokásos képet produkáltam: végiglapozni a könyvet elejétől a végéig, miközben férj nem érti, hogy miért úgy olvasom, mint egy regényt. Persze másnap, már két édességet is meg kell a sütni könyvből, aminek viszont hál’égnek mindenki örül.
A könyv szerintem mind kép, mind tartalom terén nagyon szuper. Az egyszerűtől a bonyolultig, a gyorstól az összetettebbig minden recept megtalálható. A mennyiségük meg egyszerűen hihetetlen, ami árához képest számomra külön meglepetés. De mégis a legjobb, hogy egy olyan könyv, ahol figyeltek arra, hogy ne csak tömény csokis sütiket, hanem könnyebb édességeket is kínáljanak az olvasók számára. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Köszönöm a könyvet a Kossuth Kiadónak, a jövendőbeli vacsorát a XO Bistronak (amit már annyira várok és már meg is lestem mit szeretnék enni), a pezsgőt és természetesen nagyon köszönöm a Kifőztüknek is a lehetőséget! Köszönöm, köszönöm és köszönöm!



 Csokoládés, mandulás habcsók



Hozzávalók:

-          125g étcsokoládé
-          100g pirított darált mandula
-          4 tojásfehérje
-          150g kristálycukor
-          2 teáskanál reszelt narancshéj
-          csipet só

Elkészítés:

Tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot is. Óvatosan beleforgatjuk a reszelt csokoládét, a narancshéjat, és az őrölt mandulát. Diónyi nagyságú gombócokat kanalazunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 40 perc alatt 130 fokon aranybarnára sütjük, majd addig szárítjuk, amíg a közepe is megszilárdul.

/Kossuth kiadó: Csokoládés finomságok aranykönyve







A bejegyzés képei megjelentek még:
- Pamlag blogon


4 megjegyzés:

  1. Gratulálok Bea! :) Nagyon ügyi vagy! Ez a recept, és a képek is nagyon klasszak! És megint ott van a kedvenc habverőm ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Ági! Igen, megint elkunyeráltam a szomszédtól egy napra! :)

    VálaszTörlés
  3. Bravó-bravó:) Nagyon jó a hangulat a képeiden:)

    VálaszTörlés