Most, a múltkori Jamie Oliver nap
jegyében született epres-kecskesajtos saláta „muffin”-t próbáltam átfordítani
valós epres-kecskesajtos muffin-á, még mindig az egészségesség jegyében: így
liszt egy része helyett őrölt zabpelyhet használtam, illetve joghurtot és barna
nádcukrot. Az előző salátás muffinos receptnél a sós ízt (kecskesajt) próbáltam
érdekesebbé tenni egy kis édessel (eper), itt éppen fordítva: Az édeset (eper)
dobtam fel egy kis sóssággal (kecskesajt). Remélem nem bonyolítottam túl…szóval
értitek.
Most, a múltkori Jamie Oliver nap
jegyében született epres-kecskesajtos saláta „muffin”-t próbáltam átfordítani
valós epres-kecskesajtos muffin-á, még mindig az egészségesség jegyében: így
liszt egy része helyett őrölt zabpelyhet használtam, illetve joghurtot és barna
nádcukrot. Az előző salátás muffinos receptnél a sós ízt (kecskesajt) próbáltam
érdekesebbé tenni egy kis édessel (eper), itt éppen fordítva: Az édeset (eper)
dobtam fel egy kis sóssággal (kecskesajt). Remélem nem bonyolítottam túl…szóval
értitek.
Epres-zabpelyhes muffin házi kecskesajtkrémmel
Hozzávalók:
Epres-zabpelyhes muffinhoz:
-
1 ½
bögre liszt
-
½ bögre
pirított, darált teljes kiőrlésű zabpehely
-
3
evőkanál pirított zabpehely
-
1
teáskanál sütőpor
-
½
teáskanál szódabikarbóna
-
½ bögre
joghurt
-
1 dl tej
-
2 tojás
-
50 g
olvasztott vaj
-
3 ½
evőkanál barnacukor
-
1
narancs héja
-
1
vaníliarúd kikapargatott magjai
-
csipet
só
-
24 szem
eper
Kecskekrémsajtos részhez:
-
1,5 dl tejszín
-
1,5
teáskanál porcukor
-
15 g
kecskesajt (mennyisége a kecskesajt erősségétől függ)
Díszítéshez:
-
12 szem
eper
-
3
evőkanál pirított zabpehely
Elkészítés:
- A muffin tésztához habverővel krémesre dolgozzuk a joghurtot, tejet, tojásokat, vajat, barnacukrot, narancshéjat, vaníliarúd magjait, és a sót. Majd fakanállal hozzákeverjük a már előtte összevegyített többi hozzávalót az eper kivételével, majd a feldarabolt epret is hozzáforgatjuk. Ne keverjük sokáig, mert kemény lesz. 160°-os sütőbe aranybarnára sütjük.
- A kecskekrémsajtos részhez 1 evőkanál tejszínt és a kecskesajtot összeolvasztjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral felvert tejszínhez.
- A már kihűlt muffinra rányomjuk a kecskesajtkrémet. Eperrel és pirított zabpehellyel díszítjük.
Ja!... És készüljetek! Mert holnap dél körüli órákban lesz az ajándék elrejtése! Majd hírt adok!
A kecskesajtot meghagyom, a többit viszem :)
VálaszTörlésSzia Csibe! Mondanám, hogy csinálok Neked kóstolóba...mert kíváncsi lennék ízlik-e...de most picit elkenődtem, hogy a sütis-muffinpapíros piros pöttyös ajándékdoboz még mindig ott van a pékségben.
Törlés