Szerintem már ismeritek édes-sós
párosítási mániámat, pláne sajtok terén. Ezért örülök a Szega versenynek, mert
itt különösen kiélhetem magam. A képviselőfánkot már mindenki ismeri és szereti
egy kis eperrel feldobva…én is: isteni! Na, de ha ezt még egy kis lágy sajttal
és krémes balzsamecettel elképzeljük…!?
Epres képviselőfánk balzsamecettel
és egy kis brie-vel megbolondítva
Hozzávalók:
Fánkhoz:
-
15 dkg vaj
-
15 dkg
liszt
-
1,5
teáskanál cukor
-
nagy
csipet só
-
15 dkg
liszt
-
5 tojás
Epres részhez:
-
300 g
eper karikákra vágva
-
5
teáskanál porcukor
-
5
teáskanál EPRES BALZSAMECETKRÉM
Brie habhoz:
-
3 dl + 2
evőkanál tejszín
-
2-3
teáskanál porcukor
-
40 g BRIE ST BENOIT 24%
Összeállításhoz:
-
EPER
LEKVÁR
Elkészítés:
- A fánkhoz egy lábasban felforraljuk a vajat, a vizet, a sót és a cukrot, ameddig a cukor fel nem olvad. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és kézi habverővel addig keverjük, ameddig el nem válik a tészta az edény falától (3 perc). Ha már langyosra hűlt, egyesével hozzákeverjük a tojásokat. (Gépi habverővel a legegyszerűbb.) Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírra tetszőleges nagyságú gombócokat nyomunk belőle. (Vigyázat: kétszeresére-háromszorosára fog nőni!) Az esetlegesen kiálló részeket nyomjuk le, mert nagyon könnyen megég. Forró, 210-220°-os sütőben aranybarnára sütjük.
- Az epres rész hozzávalóit összeforgatjuk.
- A habhoz 2 evőkanál tejszínben feloldjuk a sajtot, majd miután kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral habbá vert tejszínhez.
- Összeállítás: A fánkot kettévágjuk, megkenjük eperlekvárral, rárakunk pár karika epret, majd ráhalmozzuk a habot, végül befedjük a fánk kalapjával.
Szerintem nagyon sokféle gyümölccsel és sajttal
működik…kísérletezzetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése