Oldalak

2012. május 30., szerda

Soksajtkrémleves gyümölcscsatnis raviolival, sonkachips-szel, karamellizált hagymával – A Szega foods receptversenyre


Már régóta ígértem Nektek a soksajtos-csatnis melegszendvics levesesítését sok sajttal, sonkával, gyümölcscsatnival, balzsamecettel és olívaolajjal! Hát a Szega foods versenykiírásáról azonnal ez a leves jutott eszembe! Mind az 5 (sajtok, olajok, ecetek, fűszerek, lekvárok) termékcsoportot fel lehet benne használni, ami a versenykiírásban szerepel! Szendvics folyékony állagban: itt

gasztroblog, Soksajtkrémleves gyümölcscsatnis raviolival, sonkachips-szel, karamellizált hagymával, recept

Soksajtkrémleves gyümölcscsatnis raviolival, sonkachips-szel, karamellizált hagymával

Hozzávalók:
Sajtkrémleveshez:

-          1 evőkanál vaj
-          1 evőkanál olívaolaj
-          1 csokor újhagyma
-          1 dl fehérbor
-          8 dl sűrű csirkealaplé (hideg)
-          2 dl tejszín (hideg)
-          5 dkg MANCHEGO VEGAMENCHA 3 MOIS (kemény juhsajt) reszelve
-          5 dkg GRANA PADANO reszelve
-          10 dkg ROQUEFORT CROUZAT TRANCHES összetördelve
-          15 dkg apró TEHÉNTEJES MOZZARELLA golyók
-          2 evőkanál étkezési keményítő
-          6-8 ág friss kakukkfű levelei
-          SZEGA EGÉSZ BORS frissen őrölve, só (húsalaplé sósságától függően)

Gyümölcscsatnis raviolihoz:

-          10 dkg durum tésztaliszt
-          1 tojás
-          4 evőkanál FÜGÉS ALMA LEKVÁR
-          1 evőkanál száraz fehérbor
-          1 ág friss ROZMARING

Karamellizált hagymához:

-          2 lilahagyma
-         
-          2 evőkanál vaj
-          2 evőkanál olívaolaj
-          1 evőkanál vörösborecet
-          3 evőkanál barna nádcukor

Juharszirupos sonkához:

-          pár szelet serrano sonka (vagy más szárított sonka)
-          juharszirup

Díszítéshez:

-          DIÓ OLAJ
-          FÜGÉS BALZSAMECETKRÉM
-          Nagy szemű só

Elkészítés:

  1. A leveshez a vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük az újhagymát, majd felöntjük a fehérborral, és addig forraljuk, amíg alkoholtartalma elpárolog. Majd hozzáadjuk a húsalaplét, a tejszínt és a sajtokat is a mozzarella kivételével. Egy keveset kiveszünk a levesből, és az étkezési keményítővel csomómentesre keverjük. Majd még hígítjuk egy kis levessel, és így folyamatos kevergetés mellett öntjük vissza. Beleszórjuk a kakukkfű leveleit. A mozzarellagolyókat, közvetlenül tálalás előtt rakjuk bele. Borssal, és igény esetén sóval ízesítjük
  2. A raviolihoz a fügés almalekvárt összeforraljuk a borral és a rozmaring ággal. A végén kivesszük belőle az ágat. A lisztkupac közepébe beleöntjük a tojást, és a szokásos módon tésztát gyúrunk belőle. Tésztagéppel kinyújtjuk, és a fügés szószból halmokat teszünk rá, majd befedjük egy másik tésztaréteggel. Körbe összenyomjuk, majd derelyevágóval ravioli formára vágjuk. Sós vízben kifőzzük.
  3. A vaj olívaolaj keverékén megdinszteljük a hagymát a sóval, majd hozzáadjuk a vörösborecetet és a nádcukrot. Karamellizáljuk.
  4. A sonkaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és meglocsoljuk a juharsziruppal. Ropogósra sütjük.
  5. A levesre fektetjük a sonkachips-et, a raviolikat, rá a hagymacsatnit, majd kakukkfűággal, dió olajjal, fügés balzsamecetkrémmel és nagy szemű sóval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése