Már régóta ígértem Nektek a
soksajtos-csatnis melegszendvics levesesítését sok sajttal, sonkával,
gyümölcscsatnival, balzsamecettel és olívaolajjal! Hát a Szega foods
versenykiírásáról azonnal ez a leves jutott eszembe! Mind az 5 (sajtok, olajok, ecetek, fűszerek, lekvárok) termékcsoportot fel lehet benne használni, ami a versenykiírásban szerepel! Szendvics folyékony
állagban: itt
Soksajtkrémleves
gyümölcscsatnis raviolival, sonkachips-szel, karamellizált hagymával
Hozzávalók:
Sajtkrémleveshez:
-
1
evőkanál vaj
-
1
evőkanál olívaolaj
-
1 csokor
újhagyma
-
1 dl
fehérbor
-
8 dl
sűrű csirkealaplé (hideg)
-
2 dl
tejszín (hideg)
-
5 dkg MANCHEGO
VEGAMENCHA 3 MOIS (kemény juhsajt) reszelve
-
5 dkg GRANA PADANO reszelve
-
10 dkg ROQUEFORT CROUZAT TRANCHES összetördelve
-
15 dkg apró TEHÉNTEJES MOZZARELLA golyók
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
6-8 ág friss kakukkfű levelei
-
SZEGA EGÉSZ BORS frissen őrölve, só (húsalaplé sósságától függően)
Gyümölcscsatnis raviolihoz:
-
10 dkg
durum tésztaliszt
-
1 tojás
-
4 evőkanál FÜGÉS ALMA LEKVÁR
-
1 evőkanál száraz fehérbor
-
1 ág friss ROZMARING
Karamellizált hagymához:
-
2
lilahagyma
-
só
-
2
evőkanál vaj
-
2
evőkanál olívaolaj
-
1
evőkanál vörösborecet
-
3
evőkanál barna nádcukor
Juharszirupos sonkához:
-
pár
szelet serrano sonka (vagy más szárított sonka)
-
juharszirup
Díszítéshez:
-
DIÓ OLAJ
-
FÜGÉS
BALZSAMECETKRÉM
-
Nagy
szemű só
Elkészítés:
- A leveshez a vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük az újhagymát, majd felöntjük a fehérborral, és addig forraljuk, amíg alkoholtartalma elpárolog. Majd hozzáadjuk a húsalaplét, a tejszínt és a sajtokat is a mozzarella kivételével. Egy keveset kiveszünk a levesből, és az étkezési keményítővel csomómentesre keverjük. Majd még hígítjuk egy kis levessel, és így folyamatos kevergetés mellett öntjük vissza. Beleszórjuk a kakukkfű leveleit. A mozzarellagolyókat, közvetlenül tálalás előtt rakjuk bele. Borssal, és igény esetén sóval ízesítjük
- A raviolihoz a fügés almalekvárt összeforraljuk a borral és a rozmaring ággal. A végén kivesszük belőle az ágat. A lisztkupac közepébe beleöntjük a tojást, és a szokásos módon tésztát gyúrunk belőle. Tésztagéppel kinyújtjuk, és a fügés szószból halmokat teszünk rá, majd befedjük egy másik tésztaréteggel. Körbe összenyomjuk, majd derelyevágóval ravioli formára vágjuk. Sós vízben kifőzzük.
- A vaj olívaolaj keverékén megdinszteljük a hagymát a sóval, majd hozzáadjuk a vörösborecetet és a nádcukrot. Karamellizáljuk.
- A sonkaszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és meglocsoljuk a juharsziruppal. Ropogósra sütjük.
- A levesre fektetjük a sonkachips-et, a raviolikat, rá a hagymacsatnit, majd kakukkfűággal, dió olajjal, fügés balzsamecetkrémmel és nagy szemű sóval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése