Sárgarépás rizottópogácsa
Hozzávalók:
-
500 g liszt
-
1
teáskanál só
-
285 g vaj
-
500 g főtt rizs
-
3 db
újsárgapépa sós vízben kifőzve és pürésítve
-
3 db
újsárgapépa sós vízben kifőzve és villával összetörve
-
1 dl tej
-
1
teáskanál cukor
-
30 g élesztő
-
2
evőkanál olívaolaj
-
120 g reszelt parmezán
-
Bors
-
Díszítéshez:
apróra vágott répa és dió
Elkészítés:
- A sóval elkevert lisztet összemorzsolom a vajjal, majd összegyúrom a korábban langyos cukros tejben felfutatott élesztővel, és a többi hozzávalóval. Fél órára hűtőbe tesszük.
- Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással, majd dióval, és sárgarépával díszítjük, aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése