Oldalak

2012. május 29., kedd

Sárgarépás rizottópogácsa gyereknapra

Rizses pogácsát, már sütöttem itthon, – majd egyszer annak is leírom a receptjét, mert szerintem abban jön ki igazán a rizs íze, és textúrája – és így jött az ötlet, hogy gyereknapra feldobhatnám valami élénkebb színnel, és mivel a sárgarépának most szezonja van, nem kellett sokáig gondolkodnom. Innen már csak egy lépés volt a rizottósítás tejjel és parmezánnal.

gasztroblogok, Sárgarépás rizottópogácsa, recept, rizs, sárgarépa, dió, parmezán
 
Sárgarépás rizottópogácsa

Hozzávalók:

-          500 g liszt
-          1 teáskanál só
-          285 g vaj
-          500 g főtt rizs
-          3 db újsárgapépa sós vízben kifőzve és pürésítve
-          3 db újsárgapépa sós vízben kifőzve és villával összetörve
-          1 dl tej
-          1 teáskanál cukor
-          30 g élesztő
-          2 evőkanál olívaolaj
-          120 g reszelt parmezán
-          Bors
-          Díszítéshez: apróra vágott répa és dió


Elkészítés:

  1. A sóval elkevert lisztet összemorzsolom a vajjal, majd összegyúrom a korábban langyos cukros tejben felfutatott élesztővel, és a többi hozzávalóval. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással, majd dióval, és sárgarépával díszítjük, aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése