Arra gondoltam jövök Nektek már
egy croissant recepttel, hogy elmondjam miért is maradt abba Budapest
croissant-jainak feltérképezése…hát nem maradt el…legalábbis kutatás szintjén
nagyon is folyik, vagyis már a végét járja. Szóval csak arra gondoltam, hogy
majd egyben írom le az összeset, mert egyrészt nem szeretném, ha az egész blog
erről szólna, és mást nem lehetne látni csak croissant, croissant hátán…bármennyire
is szeretjük, másrészt azt már biztosan ki tudom állítani – ami elég érdekes -
, hogy még mindig iszonyat kevés igazi, jó, francia jellegű croissant-t készítenek
itthon. A legtöbb kávézóban, pékségben külföldről hozott mélyhűtött tésztát
sütnek ki. Ami nagyon is finom, de tudjátok, mégsem a mienk. De nem akarok
előremenni…remélem azért kedvet csináltam hozzá. Az biztos, hogy elég részletes
lesz: képekkel, meg infókkal.
Na, de most erről a croissantról
van szó. Egyébként zárójelben megjegyzem, hogy ez is egy Franciaországból
behozott, helyben sütött vajas croissant (a képen). Már félve írom le az előző
ajándékozási kudarc sorozat után, de aki elsőre kitalálja, hogy hol vettem,
annak lógok valami ajándékkal, és szerintem nem fogja megbánni! De vissza a
szendvicshez: Szerintem nagyon finom! Ismét sós és édes kombináció! Már tudom,
hogy meg sem lepődtök! Ja, és ismét a Szega Foods receptversenyre készült!
Balzsamecetes epres croissant
aszalt paradicsommal
Hozzávalók:
-
4 db
vajas croissant
-
4
evőkanálnyi kenhető kecskesajt (LA CABRETTE)
-
250 g eper karikákra vágva
-
35 g aszalt paradicsom hosszú csíkokra vágva
-
3
teáskanál EPRES BALZSAMECETKRÉM
-
20 db
friss bazsalikom levél
-
4 szelet
olasz Speck sonka
-
1
evőkanál DIÓ OLAJ
Elkészítés:
- Az epret, az aszalt paradicsomot és a balzsamecetkrémet összekeverjük.
- A croissant-okat ketté vágjuk, megkenjük a kecskesajtkrémmel, majd ráhalmozzuk az epres paradicsomot, a bazsalikom leveleket, a Speck sonkát, majd a végén meglocsoljuk egy kis dió olajjal, és rátesszük a croissant másik felét.
Ha a croissant nem teljesen friss, akkor érdemes pár perc alatt
megpirítani félbevágás után. És légyszi tippeljetek a croissantra, hogy hol is
vehettem…bármennyit ér találgatni! Ha nem baj az ajándékot szerintem csak jövő
hét utáni héten tudnám odaadni!
Hűű, nagyon jól néz ki! Nem tán a Budai pékségből való? :)
VálaszTörlésSajnos nem, de nagyon örülök, hogy találgatsz! Lehet egyszerre többet is írni! Egyébként én is csak találgatni tudnék annak ellenére, hogy vagy 25 helyet végigettem ez idáig!
TörlésNa, akkor még egy, ahol sejtem, hogy fagyasztott, de én szeretem, royal croissant. :-)
TörlésOtt tényleg szerintem is iszonyat finom, és képzeld, valahol Budapest határán készítik a tésztáját (tehát van saját műhelyük), és onnan viszik ki nyersen, és az üzletben sütik meg! De sajnos ez most nem onnan van! Nyugodtan sorolj fel annyi helyet egyszerre amennyit ismersz, hátha köztük van, egyébként helyileg nem jársz olyan messze! Örülök, hogy tippelsz...
TörlésKatuci! Egyébként kézenfekvő a megoldás!
TörlésTényleg jól néz ki! :)
VálaszTörlésMost találtam csak ide, nagyon tetszik a blogod! :)
Tipp: Bagatelle?
Aranyos vagy kamrapolc! Nem a Bagatelle (szerencsére azt is nálunk készítik, nem külföldön), de az is borzasztóan nagyon finom!Olvassátok el figyelmesen a bejegyzést!
VálaszTörlésHa holnapig nem találjátok ki! Akkor segítek! Írok egy másik bejegyzést...abban!
VálaszTörlésnem adom fel! ;)
VálaszTörléskicsit kutattam a neten: Royal Croissant?
na, jól van,storno
Törlésmost látom, hogy Katuci is arra tippelt... :)
Coyote? :)
VálaszTörlésLe Biscuit? Dzsem pékség? :)
VálaszTörlésJó, hogy tippelsz! Mindjárt lerakom aludni a gyerekeket, és akkor az új bejegyzésben felrakok segítséget...de egyébként tök jók a tippek, de ezt most egyik sem.
TörlésKatuci! Mivel Te voltál még az egyetlen találgató, ezért valami kis apróságot Neked is szeretnék! Még nem tudom mikor és hogyan, de azt tudom hogy valahogy! Írsz Nekem egy e-mailt? De megpróbálom megkeresni e-mail címed én is és akkor megbeszéljük!
VálaszTörlés