Oldalak

2012. július 5., csütörtök

Stahl receptverseny - Tonhalas ravioli menta pesztóval és málnahabbal


Tudtátok, hogy van Stahl Juditnak és a Rio Marenak egy közös receptversenye? Szerintem elég titokban csinálják, de most már tudjuk! Ezt a hivatalos szöveget küldtem be ehhez a recepthez:
Ez a fogás átmenet a tészta és a saláta közt. A tonhallal töltött friss házi ravioli, valamint a pesztó, tészta mivoltát; a sok friss saláta, gyümölcs, menta és házi balzsamecet redukció, pedig saláta mivoltát erősíti. A tonhal ízét remekül kihozza a málna savanykásan édes íze, amire még a menta pesztó frissessége is rásegít.

Tonhalas ravioli menta pesztóval és málnahabbal

Tonhalas ravioli menta pesztóval és málnahabbal

Hozzávalók:
Raviolihoz:

-          100 g tésztaliszt
-          1 tojás
-          csipet só
-          1 evőkanál olívaolaj
-          2 db mogyoróhagyma
-          2 db 80g-os RIO MARE TONHALDARAB OLÍVAOLAJBAN
-          2 evőkanál tejszín

Menta pesztóhoz:

-          60 ml olívaolaj
-          2 csokor menta
-          30 g hántolt, pirított mandula
-          2 teáskanál citromlé
-          Só, bors

Málnahabhoz:

-          10 dkg málna
-          40 ml tejszín
-          40 ml víz

Málnás balzsamecet redukcióhoz:

-          2 dl balzsamecet
-          3 evőkanál méz
-          3 evőkanál barna nádcukor
-          10 dkg málna
-          Só, bors

Tálaláshoz:

-          4db málnaszem
-          Pár salátalevél vegyesen: madársaláta, rukkola, bébispenót, lollo rosso


Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. A lisztkupac közepébe mélyedést csinálunk. Ide beleütjük a tojást, amit körkörös mozdulatokkal összekeverünk az ujjunkkal vagy egy villával, és folyamatosan vesszük hozzá a lisztet. Ha szükséges vízzel javíthatunk a tészta állagán. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A menta pesztó hozzávalóit turmixgépben pürésítjük.
  3. A málnahabhoz a málnát leturmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy magjait felfogjuk. A málnapépet a vízzel és tejszínnel turmixgépben habosítjuk.
  4. A balzsamecet redukciónál a málnát szintén leturmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy magjait felfogjuk. Az összes hozzávalóval addig főzzük, amíg szirup sűrűségű nem lesz.
  5. A hűtőből kivett tésztát tésztagéppel vékonyra nyújtjuk, majd a tonhalkrémből egy-egy evőkanálnyi adagokat halmozunk rá, és befedjük egy másik tésztalappal. Derelyevágóval négyszögletesre vágjuk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük. Salátalevelekkel, házi málnás balzsamecet redukcióval, menta pesztóval, málnahabbal és málnaszemmel tálaljuk.
Tonhalas ravioli menta pesztóval és málnahabbal

2 megjegyzés:

  1. Szuper recept! :) Én láttam, hogy van valami verseny, de aztán az oldalra klikkeltem és semmi információt nem találtam róla... Azt sem tudom mit lehet nyerni, de ha tonhal akkor nálam nyerő! Szuper fotók és jó ez az új dizájn:)

    VálaszTörlés
  2. :) Hát szerintem sincs a legnagyobb info áradat! Én se voltam először biztos, hogy egyáltalán fut-e a verseny! Még most se teljesen! Ezt csak zárójelben jegyzem meg!

    VálaszTörlés