Oldalak

2012. október 1., hétfő

Spagetti alla Pörkölt

Nálunk a két nagy kedvenc: pörkölt galuskával és a bolognai spagetti ötvözéséből született! Remélem most beéritek ennyi bevezetővel!


Pörköltes spagetti


Pörköltes spagetti

Hozzávalók:

Tésztához:

-          500 g spagetti
-          2 evőkanál olívaolaj
-          2 db vöröshagyma
-          50 dkg darált marha
-          2 gerezd fokhagyma
-          ½ hegyeserőspaprika
-          1 paprika
-          1 paradicsom / 3 evőkanál paradicsompüré
-          ½ teáskanál kömény
-          4 teáskanál pirospaprika
-          2 dl száraz vörösbor
-          Nagy csipet fahéj
-          Só, bors


Tálaláshoz:

-          Reszelt parmezán
-          Apróra vágott friss petrezselyem
-          Kovászos uborka



Elkészítés:

  1. Az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. Majd hozzáadjuk a darált marhát, sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk.
  3. A paprikákat és a fokhagymát apróra vágjuk (vagy aprítógépet használunk), és a húshoz adva szintén picit rápirítunk.
  4. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a paradicsompürét, majd felöntjük a borral, és addig főzzük fedő alatt, amíg a hús megpuhul, illetve, amíg be nem sűrűsödik.
  5. Csipet fahéjjal, sóval, borssal ízesítjük.
  6. Reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel és kovászos uborkával tálaljuk.


Pörköltes spagetti

18 megjegyzés:

  1. hmhm hmmm... a fények csodásak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most éppen nagyon nagyon ugrálok, mert annyira örülök, hogy ezt írtad! :)

      Törlés
  2. Különösen a második képen :)(még ugra bugra? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Persze! Persze! Már duplán ugrálok! Ma kimentem a kertbe ételt fényképezni! Hát! Ott sokkal nehezebb!

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Köszi Zsófi! Annyira jó, hogy mindig írsz! Ezer köszönet!

      Törlés
  4. Ugra-bugra tovább, mert nagyon gyönyörűségesek a képek!
    A milánóis-pörköltet én is így készítem, de fajéjat még soha nem raktam bele.
    A vid.lejátszás miért nem idul el nekem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy ugrálok! :) Szerintem a paradicsomos dolgoknak tök jót tesz egy pici fahéj! Mintha kicsit édesebbé tenné! Egyszer próbáld ki! Na, erre a video-s dologra meg nagyon kíváncsi lennék, mert már más is mondta, pedig nekem nem jelenik meg semmi! Tudsz nyomni az oldalamon egy printscreent? És elküldenéd e-mailben? Nagyon hálás lennék!

      Törlés
  5. Videó? Milyen videó és hol?
    Egyesek miért látnak, kettesek meg miért nem?
    Ha meg látnak, mit látnak? Kérjük a linket róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reméljük valaki küld, mert már engem is nagyon érdekel/bosszant a dolog! Rejtély!

      Törlés
  6. A fotóid pedig folyamatosan gyönyörűek.
    (vigyázz, nehogy ugrásból felröpülj ;-) )

    VálaszTörlés
  7. Ilyet én is szoktam csinálni, imádjuk :) A párom húsos tésztaként kéri mindig:) Legközelebb kipróbálom fahéjjal, köszi az ötletet!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem is tudtam, hogy ez ilyen közismert! Remélem a fahéjjal azért egy kis újdonságot hoz! :)

      Törlés
  8. Szóhoz sem jutok, annyira szépek a képek!!! :))) Ügyes vagy Bea! A fahéj meg jöhet bármikor bármennyi!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen jó dolog a fahéj? És annyira örülök, hogy Neked is tetszenek a képek! :)

      Törlés
  9. NAGYON SOK A HASZNOS RECEPT,KÖSZÖNÖM ÉS TOVÁBBRA IS VÁROK HAONLÓKAT.

    VálaszTörlés