Oldalak

2013. február 18., hétfő

Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal

Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal






Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal



A recept születésének oka: szereztem egy rég áhított sütirácsot! És szerettem volna egy olyan igazi fekete-fehér sütit fényképezni rajta, mint amilyen a kókuszkocka, csak kör alakút (ha már ugye ilyen alakja van a rácsnak is). De sajnos ezen a blogon, a kókuszkocka mégse lehet egyszerű kókuszkocka: a sárga piskótabelső helyére sárga ananász került, a mártogatós módszert pedig glaze-re cseréltem. És ha már nem mártogattam, hogy ne legyen olyan száraz, az egyszerű piskóta helyett rumos brownie-t sütöttem. Szóval tulajdonképpen ez egy államington!
...Na meg az ajtót is most szereztem! Örültek is itthon érte!
 

Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal






Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal






Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal






Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal


Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal

Hozzávalók:

Ananászlekvárhoz (nem fog mind belemenni a sütibe):

-          1 ananász
-          3 evőkanál cukor

Rumos brownie-hoz:

-          10 dkg tejcsokoládé (gőz felett megolvasztva)
-          7,5 dkg vaj (olvasztva)
-          2 tojás
-          10 dkg barnacukor
-          10 dkg liszt
-          5 dkg kakaópor
-     4 kupaknyi rum
-          Csipet só

Csokoládés glaze-hez:

-          9 g étcsokoládé
-          3,5 g lapzselatin
-          35 g rum
-          20 g kakaópor
-          21 g tejszín
-          65 g cukor

Díszítéshez:

-          kókuszreszelék


Elkészítés:

  1. Az ananászból és a cukorból lekvárt főzünk. (Én a nagyobbik részét összeturmixoltam, a másik részét meg apró darabokra vágtam, és így főztem belőle lekvárt. Így gyorsan el is készült, és voltak benne darabkák is.)
  2. A browniehoz kézi habverővel mindent összekeverünk, majd kivajazott, kilisztezett muffintepsibe öntjük a tésztát, úgy, hogy félig teljenek meg a formák. Ekkor belekanalazunk lekvárt, és befedjük a maradék tésztával. 170°C-os sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.)
  3. A glaze-hez folyamatos keverés mellett felforraljuk a rumot, tejszínt, kakaóport és a cukrot. Levesszük a tűzről, és feloldjuk benne a már korábban 2-3 percre beáztatott zselatint, majd ráöntjük az apró darabokra tördelt csokoládéra, simára dolgozzuk, majd botmixerrel fényesre turmixoljuk. Kb. 3-5 perc múlva használjuk (edény méretétől függően).
  4. A glaze-t ráöntjük a sütik tetejére, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal





Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal






Pinacolada süti – Rumos brownie ananászlekvárral és kókuszszórattal

És köszönöm ezt az első látásra szerelem ajtót a Vintage Bazaar-nak! ajtót

22 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, véletlenül bejelentkezve maradt a férjem, és arról írtam.
      Szóval...azért az a kancsó se semmi! Nem beszélve a sütiről, rácsról, ajtóról :)
      Én is most zsákmányoltam egy szuper kis rácsot, már agyalok, hogy mit tálaljak rajta :)

      Törlés
    2. Képzeld! A kancsót most vettem az IKEÁba! Kíváncsi vagyok a rácsodra! Hol szerezted?

      Törlés
    3. Egyébként hivatalosan azt hiszem váza néven fut!

      Törlés
    4. Ikeás, komolyan? Na, akkor körülnézek majd én is.
      A rácsomat ebay-on lőttem. Hamarosan majd megmutatom :)

      Törlés
  2. Hú, ezek a képek, eszméletlen jók.
    Ilyen kancsóm nekem is van, valahol a virágok környékén találtam én is. De azért megsúgom, hogy nagyon jó Bp.-i étteremben ilyen kancsókban hozzák ki a levest és az asztalnál öntik a tányérodba. Na azóta pályáztam egy ilyen kancsóra.

    VálaszTörlés
  3. A sütik csábosak, csak a leírásból maradt ki egy lépés:
    "A browniehoz kézi habverővel mindent összekeverünk, majd kivajazott, kilisztezett muffintepsibe öntjük, és befedjük a maradék tésztával."
    Gondolom nem a tésztát fedjük be a tésztával.
    Itt kimaradt az a lépés, hogy a tészta közepébe belekerül valahogyan a lekvár. Én is csak az utolsó fotónál jöttem rá, hogy mi hiányzik:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet :D Imádom a browniet.
    A képeid meg szuper szépek. Hol szerezted a rácsot? Én is ezer éve hajtok egy ilyenre, de eddig mindig elkerült :( Az ajtó is klassz, imádom a türkizt. Nagyon jó ízlésed van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy, nagyon-nagyon köszi! A rács pedig Etsyről való!

      Törlés
    2. Köszi, már nézelődöm is :)

      Törlés
  5. Csodaszépek a képek! Mindig ámulok, hogy egyre több kiegészítőd van... szóval te nem a franciaágy alatt tartod a deszkákat és a kiegészítőket (dobozban), mint én! :)

    A süti pedig nyálcsorgató, de már csak 9 napot kell kibírnom a cukor-és édesség megvonással kapcsolatban és újra majszolhatok ilyen gyönyörűségeket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi köszi! Nagyon megszerettem ezt a fényképezős dolgot! És képzeld, olyan mázlim van, hogy van egy garázsunk. Persze az autó nem fér be így, de azért nem csak a deszkák a hibásak, hanem a sok-sok baba-gyerek cucc is hozzájárul. Hihetetlen gyorsan telik ez a hónap! Úgy tűnik, mintha tegnap hirdetted volna meg a cukormentességet!

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Ez mindig olyan jó visszajelzés! Nagyon köszönöm!

      Törlés
  7. annyira jó, ahogy elkapod a csoki csöppenését, és "öntését"!!!

    VálaszTörlés
  8. Helló.egy kérdésem lenne :D a hozzáwaló hány muffinhoz elég? :) előre is köszi az infót. Én majd pénteken csinálom meg a sütit,nőnapra.a párom találta a receptet,én meglepem wele ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! De jó! Nagyon örülök! Szóval 8 db-hoz! De ezek elég kiadósak lesznek! Majd számolj be, ha lesz kedved! Remélem jól sikerülnek!

      Törlés
    2. Oké :) persze hogy beszámolok :)

      Törlés