Oldalak

2013. március 26., kedd

Csicseriborsós sárgarépakrémleves chilivel - Télre



Ha már itt a tél, gondoltam hozok valami alkalomhoz illőt! Egyébként a tányért az Antiklaedle-től szereztem! Most nagyon szerelmes vagyok belé! Most csak ennyi, mert hólapátolásra is kell energiát hagyni!

Csicseriborsós sárgarépakrémleves chilivel






Csicseriborsós sárgarépakrémleves chilivel


Csicseriborsós sárgarépakrémleves chilivel

Hozzávalók:

-          1 kg sárgarépa (megpucolva, aprítva)
-          4 evőkanál olívaolaj
-         
-          1,5 evőkanál méz
-          Csipet kínai ötfűszer
-          Csipet cayanne bors
-          3 gerezd fokhagyma (átnyomva)
-          1,4 dl húsalaplé/zöldésalaplé/víz


Tetejére:

-          joghurt
-          sárga chili (csíkozva)
-          friss koriander (aprítva)
-          csicseriborsó
-          bors


Elkészítés:

  1. Az olívaolajon megpirítjuk az aprított répát, hozzáadjuk a mézet és így karamellizáljuk 1 percig néha kevergetve. Beletesszük a fűszereket és a fokhagymát, majd felöntjük az alaplével. Addig forraljuk, amíg a répa teljesen meg nem puhul, ezután botmixerrel pürésítjük
  2. Tetejére ízlés szerint joghurtot, koriandert csicseriborsót, borsot és chilit teszünk.


Csicseriborsós sárgarépakrémleves chilivel





Csicseriborsós sárgarépakrémleves chilivel
 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik. Tudtam, hogy ezekhez a tányérokhoz, valami sárga színű ételt fogsz kreálni :D Fotók = szuperek!

    VálaszTörlés