Ha már hódított barnasörös
brownie őrület, hátha most ez következik.
Barnasörös fagylalt sós
karamellel és mézes mogyoróval
Hozzávalók:
Barnasörös fagylalthoz:
-
0,6 dl
vaj
-
250 g barnasör
-
3 tojás
sárgája
-
100 g
barnacukor
-
2,4 dl
tej
-
3,3 dl
tejszín
Sós-karamellhez öntethez:
-
120 g
vaj
-
240 g
cukor
-
2 dl tej
-
½
teáskanál só
Díszítéshez:
-
Mézes
mogyoró, durvára törve
Elkészítés:
- A fagylalthoz a vajat megbarnítjuk.
- A barnasört felforraljuk, és szirup sűrűségűre főzzük.
- A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd a tejjel együtt vízgőz felett kézi habverővel 10-15 perc alatt besűrítjük. Hozzákeverjük a barnított vajat és a sörszirupot. Hűtőbe tesszük, amíg kihűl.
- A tejszínt habbá verjük. És egy spatulával beleforgatjuk a tojásos krémet, majd a fagylaltgépbe töltjük.
- A sós-karamell öntethez a vajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd felöntjük a már meleg tejjel, és simára keverjük.
- A fagylaltot leöntjük a sós karamellel és a mézes mogyoróval.
isteni
VálaszTörlésHát még ha nem rozsdásan eszed...
TörlésOlyan jó képek.
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Örülök, hogy tetszenek!
TörlésBiztos finom, és nagyon guszta, de nem sajnáltad szétkenni az asztalon? Egyébként nagyon jók a képek!
VálaszTörlésSzia Lujza! Aranyosak vagytok, hogy mind ezért aggódtok! Az az igazság, hogy fanatikusan szeretek fotózni, talán jobban mint sütni-főzni, ezért annyira, nem sajnáltam. De azért maradt még egy csomó a fagyigépben is, amit "rendesen" egyből belekanalaztam tölcsérbe, és mindenki onnan kapott rozsdamentes adagot. És hát...ez az adag bár elveszett, de talán nekem mégis megért ennyit!
TörlésHűűűű de nagyon jó képek!
VálaszTörlésA fagyi is biztos finom, jöhet egy adag.
Ok! Majd valahogy megoldjuk! Nagyon örülök, hogy tetszenek!
TörlésRemek részeges képek ;-))
VálaszTörlésNa! Ez volt ám a cél! Köszönöm!
Törlés